• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Voluntari - CS U Craiova 0-0. Ilfovenii s-au calificat în premieră în finala Cupei României, după o dublă manșă în care au menținut poarta intactă în fața unei echipe a oltenilor care cel puțin în retur, nu a contat prea mult în atac.

Calificarea în ultimul act reprezintă o premieră și pentru antrenorul Claudiu Niculescu, care s-a declarat extrem de mulțumit de evoluția echipei sale, mai ales în defensivă, în duelul de la Chiajna.

"Sunt fericit, dar mai mult pentru băieţi. Ştiu cât au muncit în aceste zile și cât de tensionați au fost. La pauză am reglat ce nu a mers bine în prima repriză din punct de vedere defensiv și nu le-am mai dat șanse. Iată că într-o dublă manșă cu CS U Craiova, una dintre cele mai ofensive echipe din Liga 1, nu am primit gol și asta mă bucură foarte mult" a precizat tehnicianul ilfovenilor.

În ultimul act, pe 27 mai, FC Voluntari va întâlni la Ploiești pe Astra Giurgiu, formație care a trecut în penultimul act de ACS Poli Timișoara. De altfel Marius Șumudică, antrenorul giurgiuvenilor, a urmărit din tribune duelul de la Chiajna dintre Voluntari și CS U Craiova.

Niculescu abia așteaptă duelul cu rivalul rapidist. Cei doi se vor duela pentru prima dată din postura de antrenori, dar s-au mai întâlnit de două ori în finala Cupei României, pe vremea când erau jucători.

În 1998, câștig de cauză a avut Șumudică. Rapid s-a impus cu 1-0 în fața Universității Craiova și și-a luat revanșa pentru meciul din ultima etapă a campionatului, când remiza de pe Ion Oblemenco (2-2) a trimis titlul în curtea Stelei. Patru ani mai târziu, Șumudică a mai bifat o victorie, tot cu Rapid, de această dată în fața lui Dinamo, scor 2-1.

"Va fi o revedere plăcută cu unul dintre cei mai buni antrenori români ai momentului (nr. Marius Șumudică) şi cu una dintre cele mai bune echipe din Liga 1. Sper să fie un meci interesant, spectaculos. Cred că va fi o partidă disputată" a mai declarat Niculescu la finalul partidei transmise ÎN DIRECT de Digi Sport.

Și Vasile Maftei, fundașul Voluntariului, se află în fața unui meci care îi trezește amintiri: "Voi întâlni foștii colegi de la Rapid și pe fostul antrenor și coleg de la Rapid. Va fi un meci interesant".