• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Preşedintele echipei de fotbal CS Universitatea Craiova, Marcel Popescu, a declarat că doreşte ca meciul cu CS Afumaţi, din optimile de finală ale Cupei României, să aibă loc în nocturnă pe noul stadion din Bănie.

''Sunt sigur că cei de la CS Afumaţi vor accepta propunerea noastră, meciul fiind programat în nocturnă, să vină să joace la Craiova. Universitatea Craiova are în acest moment prima şansă. O primă şansă cu un procent foarte mare, iar primăvara în Cupa României cu siguranţă că ne va aduce un adversar mai important, iar obiectivul Cupa României rămâne realizabil'', a afirmat oficialul craiovean, citat de site-ul oficial al clubului.

Antrenorul Devis Mangia speră ca echipa pe care o pregăteşte să depăşească acest obstacol, însă a evitat să se pronunţe în privinţa şanselor de calificare: ''Dacă întâlnim Afumaţi, trebuie să jucăm cu ei. Dacă vrem să mergem mai departe în Cupa României trebuie să jucăm împotriva tuturor echipelor. Acum trebuie să ne concentrăm pe meciul din campionat, cu Astra Giurgiu, iar când va trebui să jucăm împotriva celor de la Afumaţi o vom face. Nu este vorba de noroc sau ghinion, despre asta putem vorbi doar după meci. Asta este tragerea la sorţi şi sperăm să ne descurcăm bine, pentru că meciul din Cupa României este în timpul săptămânii, între două partide grele din Liga I'', a spus Mangia.

PROGRAMUL OPTIMILOR CUPEI ROMÂNIEI

Căpitanul Universităţii, Alexandru Băluţă, a afirmat că partida pare uşoară la prima vedere.

''La prima vedere pare un meci uşor, dar trebuie să fim foarte concentraţi, să luăm meciul în serios. Trebuie să facem ce ştim noi mai bine pentru a ne califica mai departe. De data asta am avut noroc la tragerea la sorţi şi va trebuie să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut. Nu contează împotriva cui jucăm, noi trebuie să dăm 100% la fiecare meci!'', a declarat Băluţă.

Meciul va avea loc pe terenul echipei de categorie inferioară. Potrivit regulamentului, În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. În cazul în care se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deţine instalaţie de nocturnă, la cererea echipei care deţine aceasta facilitate şi cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deţine instalaţie de nocturnă.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în zilele de 28, 29 şi 30 noiembrie, cu începere de la ora 13,30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior.

Agerpres