• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Imediat după calificarea istorică obţinută de Voluntari în finala Cupei României, managerul ilfovenilor, Dan Leasă, a anunţat că "dacă va fi să câştigăm Cupa României, vom putea juca în Europa League. Avem depusă o cerere la FRF şi am găsit în regulament un articol care ne permite să depunem dosarul pentru UEFA după termenul iniţial". Numai că totul este doar o stratagemă.

Până în acel moment, toată lumea ştia că în Europa vor juca echipele ajunse în play-off, mai puţin CFR, aflată în insolvenţă. Două în UCL şi 3 în Europa League. Înaintea semifinalelor din Cupă exista discuţia că Voluntariul şi ACS Poli Timişoara nu au dosare de licenţiere depuse pentru UEFA, aşa că CS U Craiova şi Astra sunt astfel calificate în Europa League. Informaţia dată de Leasă a venit ca o lovitură pentru Astra, pentru că o înfrângere în finala de diseară îi anulau participarea în Europa. "Nu există nicio cerere de genul acesta depusă de vreun club la Comisia de Licenţiere", a explicat pentru Digi Sport o persoană din cadrul FRF.

De fapt, Leasă a încercat o injecţie cu ambiţie pentru fotbaliştii lui Claudiu Niculescu. Altfel ar juca orice fotbalist care pe lângă prima de obiectiv ar avea în faţă şi o participare în cupele europene. Dacă Maftei şi Cernat, spre exemplu, nu mai vizează vreun transfer în străinătate, e normal ca Gabriel Deac, Căpăţână, Bălan sau Doru Popadiuc să se gândească la faptul că poate fi şansa carierei lor.

Finala Cupei României Astra-Voluntari va începe la 20:45 şi va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 2. Cele mai importante faze şi informaţii vor putea fi văzute în timp real pe site-ul digisport.ro AICI.