• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

FCSB s-a calificat fără emoţii în optimile de finală ale Cupei României. Roş-albaştrii s-au impus cu 6-1 în faţa celor de la Sănătatea Cluj, la capătul unui meci în care Dennis Man a avut o prestaţie extraordinară, marcând două goluri şi oferind alte două pase decisive, iar Nicolae Dică a debutat nu mai puţin de patru jucători.

"Mă bucur că am avut o prestaţie bună în această seară, dar trebuie ţinut cont şi de adversarul pe care l-am întâlnit. Important e că am debutat aceşti copii şi că totul a ieşit bine.

Man e un jucător important, a reuşit goluri şi meciuri importante. Cu siguranţă că va deveni un mare fotbalist al României, pentru că are calităţi extraordinare. Dar trebuie să rămână modest", a declarat Dică, la finalul partidei de pe Cluj Arena.

Printre tinerii care au primit o şansă contra clujenilor s-a numărat şi fiul lui Pompiliu Stoica, Ianis. Acesta, la doar 14 ani, a devenit cel mai tânăr debutant din istoria FCSB şi a sărbătorit performanţa cu un gol, prin care a stabilit scorul final.

"Încă nu a împlinit 15 ani, are 14 ani şi câteva luni. Mă bucur că a arătat că are calitate şi curaj, la fel ca şi ceilalţi copii pe care i-am introdus. Stoica cel mic are un fizic bun şi o tehnică superioară", a precizat Dică.

Paul Szecui, Laurenţiu Ardelean şi Emilian Pacionel au fost ceilalţi trei jucători care au debutat în tricoul roş-albastru la Cluj.

Printre jucătorii folosiţi de tehnicianul vicecampioanei s-a numărat şi portughezul Artur Jorge, care nu a mai jucat de la debutul său, contra lui Juventus Bucureşti, când şi-a marcat un autogol, la chiar prima atingere a mingii.

"Nu a contat acel meci. Am considerat că Bălaşa şi Planic au avut evoluţii bune şi i-am ales pe ei. Vor mai fi momente când Artur Jorge va fi titular la noi", a explicat Dică.