• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Oficialii Federației Române de Fotbal au decis care va fi stadionul ce va găzdui finala Cupei României, programată a se disputa la 27 mai, la o oră ce va fi stabilită ulterior.

Deși, era oarecum logic ca finala să se dispute pe cel mai mare și mai cochet stadion din țară, Arena Națională, cu o capacitate de 55.000 de locuri, conducerea de la ”Casa Fotbalului” a ales stadionul ”Ilie Oană”, din Ploiești.

Oficialii celor de la CS U Craiova, una dintre cele patru semifinaliste, nu sunt mulțumiți de această decizie și explică și de ce.

”Am fi vrut să cădem cu Astra în semifinale, pentru că erau două meciuri iar în caz de calificare am fi avut un meci, să zicem mai ușor. Am fi jucat cu Timișoara sau cu Voluntari, echipe implicate în play-out, competiție care se va termina tot pe 27, la finalul lunii.

Oricum, am auzit că finala se va juca la Ploiești! Mi se pare ciudat, pentru că Național Arena e Național Arena, e în București. Astra, în caz de calificare, nu ar fi avantajată de stadion, la acest nivel nu mai există avantajul terenului. Au jucat acasă cu noi, o dată i-am bătut, o dată am făcut egal.

În plus, chiar cred că Astra nu este simpatizată prea mult la Ploiești. Nu știu dacă ne bucurăm noi, dar nu trebuie să ne bucurăm de simpatia ploieștenilor, ci de sprijinul galeriei noastre, care vine. În plus, de ce să o duci pe Astra de la Giurgiu, la Ploiești, în loc de București?

Și nouă ne este mai ușor la București. Cred că Național Arena era cea mai bună soluție, ca securitate, fast, pentru că vorbim, totuși, de o finală, și de ce nu ca logistică, pentru că e Capitala”, a spus Marcel Popescu, președintele executiv al oltenilor, într-un interviu EXCLUSIV acordat pentru Digi Sport.

Programul semifinalelor Cupei României:

CS U Craiova - FC Voluntari

Astra Giurgiu - ACS Poli Timişoara

Penultimul act al Cupei României se va disputa tur-retur. Prima manşă va avea loc în intervalul 25-27 aprilie, iar manşa secundă în perioada 16-18 mai. Finala Cupei României se va disputa pe 27 mai.

Semifinalele Cupei României vor fi transmise ÎN DIRECT de Digi Sport.

Conform FRF, în cazul în care jocurile din Cupa României sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat (cazul Craiovei şi Voluntariului), jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT