• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Dinamoviștii au decis, în urma unei propuneri făcute în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, în urmă cu o săptămână, să trimită trofeul Cupei României în Camerun, la mormântul lui Ekeng, ca un ultim gest de omagiu pentru fostul jucător al ”câinilor roșii”, decedat pe teren, la meciul cu Viitorul, din 6 mai. În cazul în care CFR Cluj va câștiga finala, ardelenii au fost de acord să trimită o copie a cupei în Africa, astfel că Patrick Ekeng va avea la mormânt trofeul, indiferent de cine va câștiga competiția.

FRF s-a implicat, la rândul său, în omagierea fostului dinamovist, în finala Cupei României, unde federația e organizator. Astfel, după ce se va intona imnul de stat, și după ce se vor fi făcut toate formalitățile de la mijlocul terenului legate de schimbul de fanioane și de cine va avea lovitura de start, se va ține un minut de reculegere, acompaniat de o melodie cântată la trompetă.

Marți, de la ora 21:30, Dinamo și CFR Cluj se întâlnesc pe Arena Națională, în finala Cupei României, LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro!

În afara acestui moment de la începutul finalei, va mai exista unul în minutul 14. Atunci, meciul va fi întrerupt pentru câteva secunde pentru un al doilea moment de reculegere în memoria camerunezului stins din viață la 26 de ani.

Mai mult, Burleanu a anunțat că o replică a trofeului Cupei României va ajunge în Camerun, la mormântul lui Ekeng, pe banii federației.

”Acest trofeu este transmisibil, prin urmare, dacă Dinamo va câștiga trofeul mâine seară, în mod cert o medalie de câștigător va fi în memoria lui Patrick Ekeng. Dacă clubul Dinamo ne solicită, noi ca federație îi vom sprijini pentru a crea o replică a acestei cupe, care să meargă în Camerun pe banii celor de la Federație”, a mai declarat președintele FRF.

Patrick Ekeng a fost înmormântat ieri la Yaounde, în prezența a sute de persoane, printre care și ministrul camerunez al Sportului, Pierre Ismael Bidoung Mkpatt, dar și internaționalul camerunez Alexandre Song, unul dintre cei mai buni prieteni ai dinamovistului.