• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Elevii lui Ioan Andone au reușit să se impună în ultima dispută a optimilor Cupei României, pe terenul lui Gaz Metan Mediaș, cu scorul de 3-1. Nistor și compania au reușit astfel să își ia revanșa după ce în urmă cu 10 zile, medieșenii se impuneau pe același teren, cu 4-0.


Min. 90+3: Fluier final!

Min. 90+3: GOOOOOOOOOOOOOOL DINAMO! 1-3! Nistor nimerește traiectoria de această dată și reușește să-l învingă pe Pleșca cu un șut din interiorul careului. 

INFO: De la margine sunt arătate 3 minute adiționale.

Min. 90: Iese Llullaku și intră Alexandru Zaharia.

Min. 89: Nistor își încearcă și el norocul cu un șut puternic de la marginea careului, dar mingea trece puțin peste.

Min. 84: Intră Hanca în locul lui Rotariu.

Min. 82: Iese Crețu și intră Buziuc.

Min. 80: Intră Danci în locul lui Eric.

Min. 77: GOOOOOOOOOL DINAMO! 1-2! Dinamo înscrie cu mare noroc și restabilește avantajul pe tabelă! Nistor trimite în careu, Cristea pierde mingea printre picioare, de unde Popa profită și încearcă o centrare pentru Rotariu. Balonul îl nimerește însă pe Buzean și ajunge în plasă.

Min. 76: Crețu este avertizat și el după ce îl lovește pe Nistor.

Min. 75: Romera trimite o nouă centrare de calitate în careul advers, de această dată pentru Popa, dar Pleșca reușește să se întindă la timp și să rețină.

Min. 72: Schimbare nouă la Dinamo: Oliva intră în locul lui Filip.

Min. 71: Zaharia este avertizat de către ”central” după ce îl ține de mână pe Romera.

Min. 69: Iese Nemec și intră Daniel Popa.

Min. 66: 1-1! GOOOOOOOL GAZ METAN MEDIAȘ! Eric execută o lovitură liberă, Cristea ajunge mingea din urmă, reia în careu până la Axente care îl învinge pe Brănescu dintre apărătorii dinamoviști. Golul este validat de către Comănescu, în ciuda protestelor vehemente venite din partea dinamoviștilor. Elevii lui Andone i-au reclamat arbitrului un fault făcut de Cristea în careul oaspeților. 

Min. 60: GOOOOOOOL DINAMO ! 0-1! După o oră de joc, Romera reușește să dezghețe tabela la Mediaș. Busuladzic îi centrează ideal lui Romera care îl învinge pe Pleașca cu un șut la colțul lung.

Min. 53: Prima mare ocazie a părții secunde a aparținut oaspeților, după ce Romera i-a centrat ideal lui Nemec. Slovacul a reluat cu capul spre poartă, dar Pleșca a fost pe fază și a boxat la timp. 

Min. 46: S-a reluat partida!

Min. 45+2: Lovitură liberă pentru oaspeți. Nistor lasă mingea pentru Filip care trimite pe lângă. Este ultima fază a primei reprize pentru că se fluieră pauză la Mediaș.

Min. 42: Filip are o intrare dură la Zaharia, iar arbitrul îl avertizează imediat cu un cartonaș galben. Crețu alege să-l împingă pe dinamovist, iar spiritele se încing pe teren. ”Centralul” Comănescu se vede obligat să intervină și să-i tempereze pe fotbaliștii celor două formații.

Min. 41: Duelurile dintre Ceccareli și Llullaku nu mai trec nesancționate. Italianul vede un cartonaș galben.

Min. 40: Replica dinamoviștilor nu întârzie să apară, după ce Palic îl angajează perfect pe Rotariu, dar tânărul dinamovist trimite puțin peste poartă.

Min. 34: Crețu centrează în careu, Eric recuperează și trimite la bara a doua, de unde Llullaku reia din semi-foarfecă. 

Min. 32: Llullaku este avertizat cu un cartonaș galben de către arbitrul Comănescu după ce gogheterul lui Gaz Metan Mediaș îl faultează pe Romera.

INFO: După doar 30 de minute de joc, protagonistele din această seară au câte o singură ocazie de fiecare tabără, prin Rotariu, respectiv Llullaku.

Min. 29: Llullaku profită de pasa bună venită de la Eric și pasul greșit făcut de apărarea dinamoviștilor și scapă pe contraatac, dar finalizarea albanezului nu este una dintre cele mai bune.

Min. 26: Ceccareli nu îi permite lui Llullaku să treacă de el, cu prețul unui fault. ”Centralul” Comănescu îl scutește de un cartonaș galben.

Min. 25: Foarte nervos Eric după ce tușierul semnalează de la margine poziție în afara jocului pentru brazilian.

Min. 24: Brazilianul repetă isprava de mai devreme, când reia din prima, mult pe lângă poartă de această dată.

Min. 22: Eric își încearcă norocul cu un șut de la distanță, dar mingea trece mult peste poarta dinamoviștilor.

Min. 16: Mircea Axente vede primul cartonaș galben după un duel aerian cu Nedelcearu.

Min. 9: Nistor îl găsește cu o pasă norocoasă, strecurată printre apărătorii adverși, pe Rotariu, care trimite puternic spre poartă, dar intervenția foarte bună a lui Pleșca face ca scorul să rămână neschimbat. 

Min. 5: Romera îi împiedică pe medieșeni să repună mingea în joc, îl ține pe Llullaku, în timp ce Zaharia îl trage pe fotbalistul lui Dinamo. Arbitrul intervine și calmează spiritele.

Min. 1: A început partida. Lovitura de start a avut-o Gaz Metan Mediaș.

UPDATE 19:35: Echipele de start:

Gaz Metan (4-2-3-1): Pleșca - Crețu, Cristea, Buzean, Rugasevic - R. Zaharia, Bic - Munteanu, Eric, Llullaku - Axente

Rezerve: Marinescu, Romeo, Danci, Ciprian Petre, Al. Zaharia, Olaru, Buziuc

Antrenor: Cristi Pustai

Dinamo (5-4-1): Brănescu - Romera, Ceccareli, Nedelcearu, Maric, Filip - Nistor, Palic, Busuladzici, Rotariu - Nemec

Rezerve: Penedo, Popescu, Lazar, Dudea, Maximilian, Popa, Hanca

Antrenor: Ioan Andone


În pericol să nu prindă play-off-ul Ligii 1, Dinamo joacă la Mediaș, de la ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, în ultimul meci din optimile Cupei României.

Partida este una foarte importantă mai ales pentru dinamoviști, Gaz Metan fiind probabil mai interesată de parcursul din Liga 1, acolo unde este pe podium. În plus, Ioan Andone, aflat pe picior de plecare, vrea să se revanșeze în fața ardelenilor, după eșecul categoric din campionat, 0-4.