• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După moartea lui Patrick Ekeng, vineri, în timpul meciului Dinamo-Viitorul 3-3, FRF a decis să amâne finala Cupei României de pe 10 pe 17 mai. Dinamo va da piept cu CFR Cluj în ultimul act al celei de-a doua competiții a României, iar jucătorii și-au propus să câștige Cupa, care ar fi a 14-a din vitrina lui Dinamo, exact numărul lui Patrick Ekeng.

”Încercăm ușor-ușor să ne revenim. Astăzi ne-am reunit, e foarte greu, atmosfera e încă apăsătoare la echipă. Nea Mircea a avut un discurs azi-dimineață în fața băieților. În sala de ședințe, nea Mircea a început să le explice că e un moment foarte greu, dificil pentru toată lumea, nu doar pentru jucători, ci și pentru dânsul personal, pentru că Patrick a venit la sugestia lui. A vorbit și cu niște băieți din galerie, care și ei erau sceptici, dar acum sunt nerăbdători să joace, să câștige acest meci, pentru Patrick. Cel mai bine a sintetizat fratele lui Ekeng, la stadion, Patrick, chiar dacă a jucat puțin la Dinamo, iubea această echipă, își dorea să câștige această finală, a înscris un gol magnific în semifinala cu Steaua. Ca să comemorăm numele lui, e important să câștigăm această finală.

Jucătorilor le e greu și probabil o să le mai fie o perioadă, pentru că e greu să treci peste această tragedie. O să înțeleagă și ei impactul pe care îl va avea această finală. Sunt convins că stadionul va fi arhiplin. Vrem să câștigăm acest trofeu, ar fi a 14-a Cupă pentru Dinamo, exact numărul lui Patrick”, a declarat Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui Dinamo, în emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Dănciulescu a dezvăluit că o propunere făcută în studioul emisiunii moderate de Radu Naum a avut priză la conducerea și în rândul jucătorilor și suporterilor lui Dinamo și, indiferent de câștigătoarea Cupei României din acest an, o replică identică a trofeului va pleca în Camerun sau în Franţa, unde va rămâne lângă mormântul fotbalistului decedat la 26 de ani pe terenul din Ștefan cel Mare.

Încercăm să ne mobilizăm atât cât putem noi, suporterii și toată suflarea dinamovistă, pentru meciul de marți. Nu avem ce face, dacă vrem să comemorăm memoria acestui jucător trebuie să o facem și pentru el, să jucăm, să ne mobilizăm, să strângem rândurile, să arătăm că suntem puternici și această Cupă să o câștigăm și să o trimitem acolo unde el se va odihni.

Dacă noi vom câștiga finala, Cupa va fi trimisă în Camerun, unde va dăinui lângă somnul etern al lui Patrick, iar dacă va câștiga CFR, la fel, îi vom ruga să trimită acest trofeu în Camerun”, a mai spus Danciu.