• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Astra și ACS Poli Timișoara s-au întâlnit la Giurgiu, în meciul tur din semifinalele Cupei României. Prima repriză a partidei a adus 3 goluri, dar și decizii discutabile din partea centralului Adrian Comănescu și a brigăzii conduse de acesta.

În minutul 3, Comănescu a dictat o lovitură de la 11 metri pentru un presupus fault al lui Soljic asupra lui Constantin Budescu. Reluările au arătat însă că mai degrabă Budescu a călcat pe piciorul apărătorului de la Timișoara. Decarul Astrei a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă și campioana a trecut în avantaj.

Cinci minute mai târziu, formația lui Ionuț Popa a restabilit egalitatea, la capătul unei faze în care tușierul Alexandru Cerei nu a ridicat steagul pentru un ofsaid la lansarea lui Croitoru către Mailat. Acesta l-a servit perfect pe Alexandru Popovici, care a finalizat simplu, singur cu portarul Astrei, Plamen Iliev.

Și în repriza a doua centralul Adrian Comănescu a luat decizii discutabile. Mai întâi în minutul 51, când Budescu a acuzat o lovitură din partea lui Bocşan în suprafața de pedeapsă. Centralul a arătat din nou punctul cu var, însă pe reluări pare că jucătorul bănățenilor nu l-a atins pe jucătorul giurgiuvenilor. Budescu a transformat și acest penalty.

Surprinzător însă, în minutul 59, la poate cea mai clară fază pe care a avut-o, Comănescu a refuzat o lovitură de la 11 metri formației pregătite de Marius Șumudică. Scutaru l-a agățat în careu pe același Budescu, dar centralul a lăsat jocul să continue.