• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Viitorul Constanța s-a alăturat echipelor care merg mai departe în sferturile Cupei României, după ACS Poli Timișoara, CS U Craiova, CFR Cluj, CS Mioveni, FC Voluntari și Astra. Echipa din Ovidiu s-a impus pe teren propriu în meciul cu Pandurii Târgu Jiu, încheiat 3-0, iar la final, Gheorghe Hagi s-a declarat încântat de accederea în sferturi.

În fotbal niciodată nu îți dai seama așa că trebuie să te pregătești. Le-am zis jucătorilor să fie serioși, să avem plăcerea să jucăm fotbal. Ați văzut ce s-a întâmplat la meciul Stelei, eu zic că am pregătit meciul bine. Lăsând la o parte doi, trei jucători, restul pe care i-am folosit au fost destul de tineri. Au fost două echipe tinere pe teren”, a spus Hagi despre meci, după care a vorbit despre parcursul echipei în campionat. ”Ne gândim la lucrul care este important pentru noi, azi am fost mai buni. Suntem pe primul loc, mergem mai departe în Cupă iar asta ne întărește ideea că suntem o echipă puternică. Construim mentalitate, încredere, sperăm să ne menținem acolo sus. Ca antrenor, dar și pentru echipă, Academie, 2016 a fost un an bun, am crescut, ne-am consolidat în Liga 1, avem aprecierea publicului, mass-mediei, a oamenilor în general”.

Antrenorul Viitorului spune că nu intenționează să se despartă de mai mult de unul, maximum doi fotbaliști în pauza competițională din această iarnă. ”Am început împreună și o să mergem împreună până la capăt. Vedem ce o să fie, dar la jumătate nu abandonăm. Mergem până în vară cu toții, până în luna mai. Jucătorul, unul sau altul, vedem, dar nu cred că putem să ne gândim la multe ieșiri. Ne gândim cum să arătăm mai bine din iarnă încolo”, a spus Hagi, care a mai dezvăluit că Academia care îi poartă numele are mereu jucători care să vină din urmă: ”Noi mereu suntem pregătiți, avem linia a doua, linia a treia a jucătorilor care vin din spate. Analizăm ofertele dar până atunci ne gândim la meciuri. La disputa cu Botoșani ne gândim să o terminăm bine. După aceea, pauza de iarnă, sărbătorile când stăm cu familia”.

”Eu dacă făceam cantonamentul, nu mă gândeam să îl anulez. Sunt mai mulți jucători importanți de la alte echipe, chiar și din Liga II, nu l-aș fi anulat. Scopul e să descoperim jucători”, a conchis Hagi, după ce FRF a anunţat azi că stagiul de pregătire pe care urma să îl efectueze în ianuarie, în Turcia, selecţionată under 23 sub conducerea selecţionerului Christoph Daum, a fost anulat.