• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua - Dinamo 2-2. Steaua a ratat calificarea în finala Cupei României și contestă aspru arbitrajul lui Cristian Balaj, din returul cu Dinamo, din penultimul act.

Directorul sportiv al roș-albaștrilor, Mihai Stoica, a catalogat drept tendențioasă maniera de arbitraj a lui Cristian Balaj, pe care o consideră principalul motiv pentru eliminarea Stelei din Cupa României. 

Centralul l-a eliminat pe Alexandru Bourceanu înainte de pauză, la indicația arbitrului de margine, după ce îi arătase, în prealabil, doar cartonașul galben. În schimb, în a doua repriză, a trecut cu vederea o nouă sesizare a tușierului, la o fază în care fusese faultat stelistul Adi Popa. Centralul băimărean a arbitrat al doilea meci al Stelei în decurs de 4 zile, după cel cu Astra. Bucureștenii au reclamat și acolo o greșeală mare, la o fază în care au cerut al doilea cartonaș galben pentru Alibec, în prima repriză.

"Sezonul a fost ratat de la început. Pe noi ne intereseză locul 2 și să încercăm imposibilul în preliminariile Ligii Campionilor", a declarat Mihai Stoica, la finalul meciului Steaua - Dinamo 2-2.

Oficialul a spus, încă o dată, că Steaua a fost dezavantajată clar de arbitraje pe parcursul întregului sezon.

"Atât timp cât îi arăți cartonașul galben, apoi îi dai credit arbitrului de margine și îi dai roșu, nu înțeleg de ce nu i-a dat credit și în repriza a doua. A fost un fault la Adi Popa, la care Balaj a spus că a văzut faza mai bine decât asistentul. De ce nu menții maniera echidistantă? Foarte multe faulturi făcute de jucătorii dinamovisști nesancționate. Eu consider că eliminarea noastră e cauzată de arbitrajul tendențions al lui Balaj. A fost secondat cu brio de Vasile Marinescu și de Artene", a adăugat directorul sportiv al campioanei din sezonul trecut.

"E sezonul în care Steaua a fost dezavantajată poate cât în celelalte 3 sezoane la un loc. Nici nu știu cum să cataloghez arbitrajele. Îmi pun întrebarea: oare era normal să fie delegat Balaj la acst meci, la 3 zile după ce ne-a dezavantajat clar la Giurgiu? Poate că fără Alibec și la 2-0 altfel erau lucrurile", a mai precizat Mihai Stoica.

Alexandru Chipciu a fost unul dintre cei mai lăudați jucători ai Stelei, în ciuda eliminării din Cupa României. "Dacă mai aveam doi de Chipciu, poate că am fi jucat finala, chiar dacă rămâneam în 9 sau în 8 jucători.

"Sunt mulțumit de atitudinea multora dintre jucătorii Stelei. Chipciu a jucat împotriva tuturor celor care îl contestă. Dacă mai aveam doi de Chipciu, poate că am fi jucat finala, chiar dacă rămâneam în 9 sau în 8 jucători. S-au făcut multe greșeli, nu intru în detalii. M-au deranjat anumite declarații după meci, mi-am schimbat puțin modul în care abordez astfel de probleme", a mai spus oficialul stelist.