• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Voluntari a câştigat în deplasare meciul tur cu CS U Craiova, din semifinalele Cupei României, scor 1-0, dar antrenorul ilfovenilor, Claudiu Niculescu, susţine că echipa sa nu este favorită la calificarea în ultimul act.

Tehnicianul consideră că elevii săi au profitat de absenţele importante din lotul oltenilor, care nu s-au putut baza pe Băluţă, Zlatinski şi Mateiu, toţi suspendaţi, dar că în manşa secundă, odată cu revenirea celor trei, FC Voluntari va avea o misiune mult mai dificilă.

"Un meci greu, dar am venit aici cu încredere şi am profitat şi de absenţele lor. Le-am transmis băieţilor că sunt într-un moment greu şi că trebuie să profităm. Au început meciul cu toate gurile de foc şi ştiam că vor crea probleme, dacă le dăm spaţii. Dar am reuşit să-i blocăm aproape perfect 90 de minute, am şi dominat în anumite momente, chiar şi fără să avem mari ocazii.

Niciodată nu pregătesc meciurile pentru egal, doar să câştig, indiferent de adversar. Că nu a fost un meci spectaculos şi fără multe ocazii contează mai puţin. M-a interesat în primul rând să plecăm cu gol marcat şi, dacă se poate, cu victorie.

Returul va fi infernal, pentru că le revin şi cei trei absenţi. Nu suntem favoriţi, acum şansele sunt 50-50. Universitatea Craiova rămâne o echipă foarte puternică, şi-a demonstrat valoarea în acest sezon. Nu suntem favoriţi", a declarat Niculescu, la finalul partidei de la Severin.

Fostul atacant a insistat că echipa sa nu-şi permite să se relaxeze după succesul din Cupă. Urmează un duel crucial în play-out, tot la Severin, cu Pandurii. Meciul va fi duminică, de la ora 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

"Sunt foarte bucuros, dar nu am realizat nimic încă. Mâine dimineaţă ne trezim tot la Severin şi o luăm de la capăt, pentru că peste două zile ne aşteaptă un alt meci extrem de important, care ne poate ridica din zona periculoasă. Nu putem să ne bucurăm deocamdată", a precizat Niculescu.

Deşi este mai interesat de lupta pentru evitarea retrogradării, Claudiu Niculescu recunoaşte că un succes improbabil în Cupa României ar reprezenta un eveniment istoric pentru ilfoveni.

"Ar însemna ceva extraordinar să luăm trofeul, eu cunosc acest sentiment. Le-am transmis băieţilor că e o şansă poate unică în carieră pentru unii dintre ei şi au înţeles asta, dovadă felul în care au jucat", a spus antrenorul celor de la FC Voluntari.

Nici de această dată Claudiu Niculescu nu a scăpat de furia fanilor olteni, care nu l-au iertat pentru faptul că a plecat la Dinamo, marea rivală a Craiovei.

"Am auzit injuriile, dar sincer nu le-am băgat în seamă, sunt deja obişnuit cu asta. Nu mă miră, pentru că acum câteva zile, Gică Hagi a fost făcut în toate felurile pe Arena Naţională. Nu m-a deranjat, eram concentrat pe meci, pe ceea ce făceau băieţii mei pe teren", a conchis Niculescu.