• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE: La scurt timp după tragerea la sorți a meciurilor din 16-imilor de finală ale Cupei României, Sepsi OSK a anunțat oficial că partida cu CS U Craiova din respectiva fază va avea loc la Brașov, pe stadionul pe care echipa din Covasna își desfășoară partidele de pe teren propriu.

Deși cei din club recunosc că finanțatorul principal al lui Sepsi OSK, Dioszegi Laszlo, a vorbit despre posibilitatea ca partida să aibă loc la Craiova, ei precizează că, până la urmă, din mai multe motive, după o consultație cu staff-ul tehnic, au decis ca meciul să se dispute la Brașov.

Referitor la știrea publicată pe site-ul postului de televiziune DIGI SPORT, asociația noastră emite următorul comunicat:

Într-adevăr, în cursul zilei de azi, am fost contactați de reprezentantul postului de televiziune sus-amintit, dar la întrebarea adresată cu privire la posibilitatea de a juca următoarea fază a Cupei României la Craiova, pe noul teren al echipei CS U din localitate, finanțatorul principal al echipei, Dioszegi Laszlo, a explicat faptul, că până nu există o discuție cu conducerea tehnică a echipei, nu există un răspuns exact la aceasta. Cu toate acestea, postul de televiziune a comunicat știrea că vom juca la Craiova meciul de inaugurare a noului stadion din localitate odată cu meciul de cupă.

Între timp s-a întrunit conducerea clubului și sunt două motive pentru care nu dorim să jucăm acest meci în deplasare:

- pentru iubitorii fotbalului din Sfântu Gheorghe, respectiv pentru suporterii echipei noastre ar fi aproape imposibilă vizionarea meciului pe viu, singura variantă ar rămâne vizionarea la televizor

- datorită distanței mari până la Craiova, echipa noastră ar pierde trei zile, însă pe moment este mai importantă pregătirea meciului de campionat imediat următor meciului de cupă, cel cu FC Botoșani.

Analizând toate acestea, s-a ajuns la concluzia, că vom organiza jocul cu CS U Craiova, ca echipă gazdă, pe terenul de pe stadionul din Brașov”, se arată în comunicatul celor de la Sepsi OSK.


CS U Craiova va întâlni Sepsi Sf. Gheorghe în șaisprezecimile Cupei României. Astăzi a avut loc, la Casa Fotbalului, tragerea la sorți pentru primul tur al competiției în care participă și echipele din Liga 1.  Oltenii își doresc să inaugureze noul stadion în această fază a competiției, astfel că le vor face o propunere celor din Sfântu Gheorghe.

Este ştiută dorinţa oltenilor de a inaugura noua arenă de 30.000 de locuri, care a costat peste 50 de milioane de euro, la partida din "şaisprezecimile" Cupei României. În mod normal, Sepsi Sf. Gheorghe are dreptul să joace pe stadionul propriu partida cu oltenii, fiind echipa mai slab cotată. Numai că terenul propriu oricum nu ar fi la Sf. Gheorghe, acolo unde nu există nocturnă, ci la Braşov. În aceste condiţii, acţionarul majoritar al celor de la Sepsi ar fi de acord ca echipa să meargă în Bănie. 

"Nu pot spune acum că vom juca sigur la Craiova. În primul rând aştept propunerea domnilor de acolo, apoi decizia colegilor mei din Consiliul de Administraţie. Că nu sunt eu singur la Sf Gheorghe.

Dar nu am nimic împotrivă. Oricum, pentru noi Cupa nu mai e la fel ca anul trecut, ci meciurile din Liga 1 sunt mai importante. Avem două partide decisive, poate, înainte şi după jocul de Cupă, cu Juventus şi cu Voluntari", a declarat Laszlo Dioszegi pentru Digi Sport, numărul 1 la OSK Sf Gheorghe.

Totuși, pentru a-i convinge pe cei de la Sepsi să accepte să joace pe terenul celor de la Craiova, oltenii ar trebui să le ofere celor din Sf. Gheorghe o sumă importantă de bani.

Oltenii au efectuat deja un prim antrenament pe noua ”bijuterie” din Bănie.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT