• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Povestea dramatică a fotbalistului Petrolului, Cosmin Lambru, a ajuns şi în presa spaniolă. Marca a aflat că juniorul ploieştenilor joacă meci de meci cu o proteză după ce a rămas fără mâna stângă, la vârsta de şapte ani.

Spaniolii au publicat şi declaraţia atacantului în vârstă de 18 ani despre teribilul accident: "Acel cumplit accident care putea să-mi distrugă definitiv visul de a ajunge un fotbalist cel puţin respectat. Eram cu prietenii mei de la Pleașa pe stradă, ne întorceam spre casă, când un TIR a derapat și s-a îndreptat spre mine. Am apucat, din reflex, să mă bag sub o conductă, dar am pus mâna pe un gard, ca să mă sprijin. TIR-ul mi-a strivit-o acolo! Nu uit nici măcar un moment din acel accident! Am simțit o durere înfiorătoare, dar am rămas conștient. Am fost scos de acolo și dus la spital. Puteam pierde tot brațul stâng, întârziindu-se operația. Din fericire, am avut noroc de o doamnă chirurg, dr. Otilia Răcășan, care pot spune că a făcut o minune. Eu și familia mea îi rămânem datori toată viața! Mi-am pierdut atunci doar mâna, de la încheietură”.

Cosmin Lambru a început fotbalul încă de la vârsta de patru ani, la Petrolul, şi a debutat în Liga 1 pentru prahoveni, în 2016, când a fost folosit nouă minute în meciul cu CS U Craiova, ultimul de dinaintea falimentului vechii societăţi.

După un an la CS Blejoi, în liga a patra, unde a marcat 26 de goluri într-un sezon, Lambru a revenit în vară la Petrolul, în Liga a III-a, şi a fost folosit 20 de minute în partida din 16-imile Cupei României cu CS Mioveni, în care argeşenii s-au calificat după loviturile de departajare.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT