• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Astra Giurgiu și-a aflat adversara din sferturile de finală a Cupei României, asta după ce în cadrul tragerii la sorți de astăzi de la Casa Fotbalului, campioana en titre a căzut cu Viitorul Constanța. Președintele Dani Coman spune că nu se aștepta să pice cu echipa lui Gheorghe Hagi și că va fi un meci deschis oricărui rezultat.

Meciurile din sferturile de finală se vor disputa într-o singură manşă, în perioada 28-30 martie 2017, în funcţie de opţiunile pentru televizare, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasate la finalul sezonului precedent. Astfel, Astra va juca la Ovidiu, pe terenul Viitorului Constanța.

”Mă așteptam, sincer, la un alt adversar, dar din acest motiv este fotbalul frumos. Întâlnim o echipă ca și a noastră, bună, care se luptă pentru trofee, pentru performanță. Este un meci deschis oricărui rezultat, chiar dacă jucăm pe terenul lor. Starea gazonului sper să fie bună. Gică știu că face eforturi mari acolo, merită felicitat pentru tot ce face, pentru că dezvoltă fotbalul la Viitorul, pentru Academie și pentru ce face în fotbalul românesc. Ne vom juca șansa, nu există o câștigătoare clară”, a declarat la microfonul Digi Sport oficialul campioanei.

Dani Coman a și motivat de ce alege să vorbească despre starea gazoanelor care pun în dificultate partidele care se desfășoară în cadrul Ligii 1. ”Vorbesc despre terenuri, pentru că fotbalul se joacă pe gazon, nu pe zăpadă. Riscurile sunt foarte mari pentru fotbaliști, știu ce înseamnă să joci pe zăpadă sau pe gheață. S-a luat o decizie înțeleaptă să se amâne acest meci, nu puteam juca cu zăpada până la genunchi. Starea gazonului sper să fie bună și conducătorii fotbalului românesc să facă eforturi mari, așa cum facem și noi și alte cluburi ca starea gazonului să fie bună”, a mai spus Coman.

Oficialul Astrei nu i-a rămas dator nici omologului să de la CSM Poli Iași, care a spus la rândul lui că se putea juca partida din etapa trecută. ”Eu îl înțeleg pe domnul Prunea, noi construim, noi jucăm fotbal, e normal să își apere propriul interes. Pe 2 martie sper să putem juca fotbal”.

Dani Coman este convins că elevii lui Marius Șumudică sunt pregătiți și încrezători pentru dubla din Europa League. ”Nu sunt emoții în ceea ce privește meciul cu Genk, suntem încrezători, chiar dacă jucăm într-o competiție diferită, cu o încărcătură aparte. Cred că putem depăși Genk”, a spus Coman, care știe de ce are nevoie Astra pentru a trece mai departe de belgieni: ”Șansele sunt 50 %-50%, avem nevoie de șanse și de o mobilizare bună”.

Steliștii se tem ca Astra și Dinamo să prindă un loc în play-off-ul Ligii 1, este de părere fostul goalkeeper. ”E normal ca domnul Becali să nu ne vrea în play-off, nici pe noi și nici pe Dinamo, două echipe care putem să-i punem probleme, sper să ajungem în play-off și în momentul în care vom fi matematic acolo altele vor fi datele problemei”, a conchis oficialul campioanei.

VEZI AICI PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT