• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Finala Cupei României la fotbal, Dinamo – CFR, a avut parte şi de un moment emoţionant la începutul partidei. Federatia Română de Fotbal a invitat 17 copii de la Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid pentru a fi Player Escorts, iar copiii i-au însoţit pe jucatorii celor două echipe la intrarea pe teren şi la intonarea imnului de stat.

Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid este un proiect prin care 45 de copii din familii defavorizate sunt incluşi într-un program special de prevenire a abandonului şcolar. Proiectul este realizat de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor din Romania, în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid. Copiii nu participă la nicio competiţie, proiectul este unul exclusiv social. Prin el, se asigură 4 antrenamente săptămânale şi meditaţii în afara orele de curs, meditaţii prin care copiii pot să-şi îmbunătăţească rezultatele la învăţătură, ţinând cont că mulţi dintre ei nu pot învaţă acasă din cauza condiţiilor grele.

 


În afara celor 17 copii care i-au însoţit pe fotbaliştii de la Dinamo şi CFR pe teren, ceilalţi copii de la Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid au fost şi ei în tribune la marele meci.

Copiii nu sunt la prima întâlnire de top cu fotbalul din România. Ei au fost primiţi la antrenamente de către Reghecampf şi fotbaliştii Stelei, dar şi de Şumudică şi de campionii de la Astra.

Fundaţia Real Madrid asigură doar metodologia necesară pentru dezvoltarea copiilor. Specialişti de la marele club din Spania vin in fiecare vară pentru a-i pregăti pe antrenorii centrului pe baza unei metodologii care cuprinde peste 200 de pagini. Din păcate, Fundaţia Real Madrid asigură doar o foarte mică parte din bugetul necesar desfaşurarii acestui proiect. Daca doriţi sa îi sprijiniţi pe acesti copii, puteti dona 2 euro prin sms la numarul 8834, număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă.