• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Dani Coman, președintele Astrei, a participat astăzi la tragerea la sorți a semifinalelor Cupei României. Oficialul campioanei a vorbit despre dubla întâlnire cu Poli Timișoara din cadrul acestei competiții, dar și despre situația antrenorului Marius Șumudică. Coman spune că negocierile de prelungire a contractului au fost demarate și că patronul Niculae îi oferă credit în continuare tehnicianului de 46 de ani.

Conform tragerii la sorţi care a avut loc azi la Casa Fotbalului a fost stabilit programul semifinalelor Cupei României. CS U Craiova va întâlni FC Voluntari, în timp ce Astra Giurgiu va întâlni pe ACS Poli Timişoara.

”Cu Rică (n.r. Adrian Neaga, președinte ACS Poli Timișoara) am venit împreună, am fost șoferul lui. Ne aștepată un meci greu, e o competiție aparte, ne dorim să o câștigăm. Important este să trecem de Timișoara, așa am zis că și în play-off vom fi pe primul loc, momentan ne gândim la meciul de azi și cel cu Timișoara din Cupă. Este o competiție pe care și-o dorește fiecare echipă angrenată în Cupă”, a declarat Coman.

Președintele campioanei spune în același timp că echipa din Giurgiu își dorește o clasare cât mai înaltă, dar că obținerea titlului a fost scos din ecuație. ”Aș fi penibil să vorbesc de câștigare campionatului, ne dorim să ajungem cât mai sus, dar principalul obiectiv este câștigarea Cupei României. Nu știu dacă unii trebuie să se odihnească sau Șumudică să-i schimbe pentru randamentul pe care l-au dat. Nu mă bag peste Șumi, el este răspunzător pentru rezultate, e normal să mai joace și ceailalți jucători”, a mai completat fostul goalkeeper.

În același timp, Dani Coman a spus că Marius Șumudică și conducerea din Giurgiu au început negocierile privind prelungirea contractului. ”Șumi este primul cu care negociem un contract. Dică e prietenul meu foarte bun, sunt convins că va ajunge un mare antrenor. Negocierile au început cu Șumudică, vom vedea dacă discuțiile vor ajunge la un numitor comun. Dacă nu voia să continue nu începeau negocierile. Își dorește și domnul Niculae, la fel, dacă nu îl voia pe Șumudică, nu începeau negocierile”, a conchis fostul portar al Rapidului.

De partea cealaltă, Adrian Neaga a spus că ACS Poli Timișoara traversează o perioadă aglomerată, încărcată cu multe meciuri care o pot costa pe echipă locul în primul eșalon. ”Avem foarte multe meciuri de disputat în perioada asta, vom vedea ce se va întâmpla. Echipele care au datorii la stat nu au voie să participe în cupele europene, ne încurcă această semifinală. trebuie să gestionăm foarte bine această perioadă. Poli Timișoara cu Craiova asta e finala pe care o văd. Craiova și Astra sunt favorite, ne putem numi o minune a acestui an”, a spus Neaga.

VEZI AICI PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Penultimul act al Cupei României se va disputa tur-retur. Prima manşă va avea loc în intervalul 25-27 aprilie, iar manşa secundă în perioada 16-18 mai. Finala Cupei României se va disputa pe 27 mai.

Semifinalele Cupei României vor fi transmise ÎN DIRECT de Digi Sport.