• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)


Comitetul de Urgenţă al FRF a hotărât, vineri, ca regulile fotbaliştilor sub 21 ani şi sub 19 ani să fie extinse şi pentru Cupa României, chiar dacă în forma iniţială, proiectul se aplica doar campionatelor.

Extrem de contestată de multe echipe din Liga 1, regula introdusă de Burleanu va avea efect şi în Cupa României, nu doar în Liga 1. Aşadar, potrivit ProSport, participantele din prima ligă în Cupa României vor trebui să aibă pe teren cel puţin un fotbalist sub 21 de ani, în timp ce echipele din liga secundă câte doi sub 19 ani. Regula vizează şi formaţiile din al treilea eşalon, care trebuie să joace în Cupă având câte trei fotbalişti sub 19 ani în teren.

Echipele din Liga a-II-a şi Liga a-III-a sunt obligate să respecte această regulă dacă joacă cu echipe din aceeaşi categorie competiţională. În situaţia în care cluburile din Liga a-II-a şi/sau Liga a-III-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior (Liga 1) ambele echipe vor trebui să respecte regulile care se impun pentru formaţiile de primă ligă (un jucător sub 21 de ani în teren).

Din comitetul care a votat azi extinderea reglementării au făcut parte: Răzvan Burleanu, Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreşedinte FRF şi Octavian Goga, Vicepreşedinte FRF.

Răzvan Burleanu nu mai e dispus la vreun compromis şi, convins că planul său va da roade, pe termen lung, şi-a expus de acum o lună, într-o conferinţă de presă, punctul de vedere.

"I-am văzut pe cei de la Ligă venind cu un document de la European Professional Football League. Ei încearcă să argumenteze că regula este ilegală şi discriminatorie. Nu încalcă nicio lege şi e vorba de discriminare pozitivă. Degeaba se investeşte în Academii şi Şcoli de fotbal dacă nu ai pieţe de desfacere. Unde să joace copiii ăştia. Credeţi că dacă nu venim cu un plan pe termen lung, 20-25 de ani, putem să creştem?

Au venit şi cu o soluţie de mijloc. Echipele să fie obligate să aplice această regulă doar în Cupa Ligii. Nu am fost de acord, a venit vremea să luăm decizii dure", a spus Burleanu, în conferinţa de presă din iulie.