• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Clubul de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe încearcă să strângă, în doar câteva zile, peste 32.000 de euro pentru închirierea unei instalaţii de nocturnă, necesare pentru meciul pe care îl va disputa luna aceasta cu CS U Craiova, din cadrul Cupei României.

Patronul clubului, Dioszegi Laszlo, a declarat miercuri că meciul din 25 octombrie de la Sfântu Gheorghe a fost programat la ora 20:45, însă Stadionul Municipal nu dispune de instalaţie de nocturnă. ''În această situaţie avem două posibilităţi: ori vin lângă noi sponsorii şi strângem banii pentru închirierea nocturnei, ori jucăm la Braşov. Am luat legătura cu o firmă din Italia care ne aduce o instalaţie de nocturnă mobilă pentru 32.000 de euro fără TVA. E o sumă foarte mare, pe care noi nu ne permitem să o plătim singuri, dar eu cred că publicul din Sfântu Gheorghe merită să jucăm acest meci acasă şi nu la Braşov şi din acest motiv am făcut un apel public pentru sponsori şi ceilalţi care vor să ne ajute'', a declarat Dioszegi Laszlo pentru Agerpres.

Conducerea clubului a postat un mesaj şi pe pagina de socializare a clubului în care menţionează că echipa nu a jucat niciodată până acum un meci oficial cu ''adversari de asemenea calibru'', iar microbiştii din Sfântu Gheorghe merită să vadă acest meci acasă. De asemenea, conducerea menţionează că echipa este nevoită să strângă banii necesari în doar două zile, pentru că vineri trebuie să anunţe locul unde va avea loc partida.

Clubul Sepsi Sfântu Gheorghe a fost înfiinţată în 2011, iar în vară a promovat în Liga a II-a, unde, după 10 etape, se află pe locul 7.

A fost stabilit programul partidelor din 16-imile Cupei României, competiție ce poate fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport.

Jocurile din "şaisprezecimile", "optimile" şi "sferturile de finală" se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalaţiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalaţiei de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia.

În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deţine instalaţie de nocturnă, la cererea echipei care deţine aceasta facilitate şi cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deţine instalaţie de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.