• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Steaua - Dinamo 2-2. Roş-albaştrii au fost eliminaţi din Cupa României, după egalul de aseară, de pe Arena Naţională, cu marea rivală. După 0-0 în tur, roş-albii au obţinut un egal cu goluri şi s-au calificat în ultimul act. Rivalii au acuzat arbirajul şi l-au scos pe Cristi Balaj principalul vinovat pentru eşec.

Fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu nu le-a dat însă dreptate roş-albaştrilor, în analiza făcută în direct la Digi Sport, la finalul partidei. Un alt fost mare arbitru român, Adrian Porumboiu, a comentat şi el, în această dimineaţă, la Digi Sport Matinal, fazele discutabile din derby-ul de aseară. Fostul patron al celor de la FC Vaslui este de părere că eliminarea lui Bourceanu a fost corectă şi că nu se impunea acordarea unei lovituri de la 11 metri la contactul dintre Momcilovic şi Marc.

"Cred că e normal ca steliştii să fie supăraţi pe rezultat, pentru că au avut o primă repriză foarte bună, după care a urmat eliminarea, care e perfect regulamentară. Cred că Balaj s-a pripit un pic când a scos cartonaşul galben, trebuia să mai aştepte un pic şi să-i comunice asistentul. Dacă el scotea direct cartonaşul roşu, nimeni nu mai avea ce să comenteze. Uneori, dacă dai galben şi apoi îţi dai seama că e de roşu, poţi să revii. Nu e cazul acum, pentru că a intervenit tuşierul.

Poziţia lui Balaj e perfectă la faza cu Momcilovic, are vizibilitate sută la sută, nu e nimeni care să-i obtureze vederea. Dacă era o neregularitate, Momcilovic cădea imediat. Pe imagini nu se vede că ar fi existat acel contact între cei doi jucători. Balaj era la 3 metri, pe diagonala recomandată, poziţia lui era excelentă. Dacă vedea un contact, trebuia să fii nebun la cap să nu dai penalty. Acel contact nu se vede pe televizor. După opinia mea, nu este penalty.

La faza cu Popa (n.r. contactul între Popa şi Puljic), cred că a fost fault, dar în afara suprafeţei de pedeapsă. Se putea da fault la Puljic, dar pornind de la faptul că nu a acordat nici la faza precedentă când Steaua a marcat după centrarea lui Popa...

Cred că era bine să-l protejeze pe Balaj, după ce acum 4 zile a arbitrat Astra - Steaua", a declarat Adrian Porumboiu, la Digi Sport Matinal.