• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

FC Voluntari a făcut un progres fantastic într-un singur an! În 2016, ilfovenii conduși atunci de Florin Marin, au fost la un pas de retrogradare, pentru ca sâmbătă seara să reușească o performanță istorică prin cucerirea Cupei României.

În luna iunie a anului trecut, FC Voluntari a rămas în Liga 1 doar după barajul câștigat cu UTA Bătrâna Doamnă, în dublă manșă. Pe teren propriu, ilfovenii s-au impus cu 3-0, aceștia pierzând apoi returul de la Arad, 0-1, pe un teren impracticabil, așa cum se poate observa și din materialul video de mai jos.

"Le-am zis să-și aducă aminte unde erau acum un an. Dădeau apa la Arad, la baraj cu mătura. Iar acum au șansa de a câștiga un trofeu, poate fi o șansă unică în cariera unui jucător", și-a motivat Șumudică jucătorii.

După doar un an, Voluntari a scris istorie în Cupa României și a cucerit primul trofeu din istoria clubului, după finala cu Astra, decisă la loviturile de departajare. În Liga 1, echipa lui Claudiu Niculescu ocupă locul 3 în play-out și nu are nicio emoție în lupta pentru evitarea retrogradării.