• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Steaua - Dinamo 2-2. Mircea Rednic rămâne invincibil în fața Stelei ca antrenor al lui Dinamo și i-a calificat pe "câini" în finala Cupei României după o pauză de 4 ani.

Tehncianul alb-roșiilor a spus că a avut o mulțime de probleme în alcătuirea echipei, după accidentările lui Eric Bicfalvi și a lui Paul Anton, care l-au obligat să schimbe aproape toată linia de mijloc, cu o zi înainte de meci. Apoi, a fost nevoit să facă o schimbare după primele 10 minute, în urma accidentării lui Steliano Filip"Câteodată, echipa ți-o face Dumnezeu", spune Mircea Rednic.

"E o seară frumoasă. Am făcut o repriză a doua bună. Am reușit să egalăm, îmi pare rău că a fost un moment de relax și Steaua a revenit în joc. Cu schimbările făcute, am presat și golul a venit și în urma fazelor pe care ni le-am creat. De când sunt antrenor la Dinamo, nu am pierdut niciodată cu Steaua și e o performanță pentru mine, pentru că au fost ani buni în care Steaua ne-a dominat, ne-a umilit, dar acum o să le fie mult mai greu", a declarat Mircea Rednic, la finalul meciului Steaua - Dinamo 2-2.

"Am avut numai probleme. Ieri, Eric - forfait, azi dimineață pe Anton. A trebuit să schimb tot mijlocul, a rămas doar Palic din echipa pe care o gândisem. Știti cum e, câteodată echipa ți-o face Dumnezeu. Ekeng era ieri rezervă, azi a fost titular și a făcut o repriză a doua foarte bună. Cu Mevlja și Palic au construit multe faze", a adăugat tehnicianul dinamovist.

Întrebat dacă protestele steliștilor la adresa arbitrajului sunt justificate, Mircea Rednic a răspuns: "Nu vreau să mă leg de golul al doilea, că l-au luat pe Corbu în brațe și l-au trântit. A fost un meci mai agresiv, Balaj asta face, dar agresivitatea a pornit de la ei, nu de la noi. Eu îi înțeleg, că nici lui Reghe nu îi e ușor. E un trofeu important, poate așa suporterii se mai îmbunau. Am avut un avatantaj că am jucat 11 contra 10, trebuie să fim corecți".

Antrenorul lui Dinamo continuă să negocieze cu finanțatornul Ionuț Negoiță pentru prelungirea contractului, care expiră la finalul acestui sezon: "Nu e 100% că rămân la Dinamo, dar discuțiile avansează. Chiar și azi (n.r. miercuri, 20 aprilie) am avut o discuție cu Ionuț (n.r. patronul dinamovist Ionuț Negoiță) și lucrurile sunt pozitive. Vă dați seama, că dacă până la sfârșit prindem un loc pe podium și câștigăm și Cupa, la anul trebuie să ne descurcăm mai bine. Ionuț e binedispus, bine intenționat și sunt sigur că vom găsi o soluție"

Legat de interdicția lui Dinamo de a juca în cupele europene, Mircea Rednic a comentat: "Fac un apel la președintele Federației și la domul Duru, care e chiar dur. Să se gândească la acești fani, la munca jucătorilor și a antrenorilor. Dacă toata lumea face lucruri bune și cei de la UEFA sunt de acord, de ce să nu ne dea voie?".