• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamo a fost la un pas de o eliminare ruşinoasă din Cupa României. ÎN DIRECT la Digi Sport, alb-roşiii au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de U Cluj, echipă care evoluează în liga a treia.

Ardelenii au început incredibil partida. Goga a scors un penalty în minutul 3, dar căpitanul Gabi Giurgiu a ratat de la 11 metri. "Am văzut întâmplător un penalty al celor de la U Cluj şi am văzut că mingea s-a dus în dreapta. Aşa că m-am dus acolo" a explicat la final portarul oaspeílor.

Jucătorii lui Miriuță au marcat la prima ocazie. Corbu a înscris din centrarea lui Steliano Filip. Bucuria a fost de scurta durată. Dorin Goga a egalat și meciul a intrat în prelungiri, deși George Florescu a fost aproape de a semna golul sezonului, pe final.

În cele două reprize de câte 15 minute nu s-a marcat, așa că s-a ajuns la loviturile de departajare. "Șepcile Roșii" au lovit bara o dată și au trimis peste două penalty-uri, suficient pentru ca Dinamo să meargă în sferturile Cupei României.

Dinamo s-a calificat în sferturile competitiei pentru a treia ediție consecutivă.


LIVE VIDEO&TEXT:

U Cluj - Dinamo 2-4. Ratază Chiș și Dinamo este în sferturile de finală ale Cupei României


U Cluj - Dinamo 2-4. GOOOL Salomao!

U Cluj - Dinamo 2-3. GOOOL Ursu!

U Cluj - Dinamo 1-3. GOOOL Rivaldinho!

U Cluj - Dinamo 1-2. Bară Florescu! Mijlocașul a trimis în transversală

U Cluj - Dinamo 1-2. GOOOL Steliano Filip

U Cluj - Dinamo 1-1. Ratează Dorin Goga! Atacantul gazdelor a trimis peste poartă

U Cluj - Dinamo 1-1. Ratează Paul Anton!! Albuț a parat șutul mijlocașului dinamovist

Min 120: S-au încheiat și cele două reprize de prelungiri. Calificarea se va decide la loviturile de departajare. Dinamo va executa prima

Min 96: Schimbare la Dinamo. Șerban întră în locul lui Nemec

Min 90+3: Fluier final al reprizei secunde. Vom avea prelungiri pe Cluj Arena

Min 88: OCAZIE U CLUJ! Florescu a fost aproape de un gol de generic. Mijlocașul a reluat din foarfecă, Steliano Filip a deviat deciziv și mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Brănescu

Min 79: Schimbare la U Cluj. Lemac este înlocuit de Chiș

Min 67: OCAZIE U CLUJ! Servit excelent de Goga, Lemac a șutat puternic, din prima, dar mingea a trecut peste poarta apărată de Brănescu

Min 46: A început repriza secundă

Min 46: Schimbare la Dinamo. Rivaldinho a intrat pe teren în locul lui Liviu Gheorghe

Min 45: Final de primă repriză pe Cluj Arena. La pauză, cele două formații sunt la egalitate 1-1.

Min 41: OCAZIE U CLUJ! Același Dorin Goga a fost aproape să o aducă pe U Cluj în avantaj. Atacantul a trimis puțin peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 18 metri

Min 34: GOOOL U CLUJ! Dorin Goga a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap, finalizând o fază excelentă de atac a "Șepcilor Roșii"


Min 28: Încă o acțiune bună a gazdelor, finalizată de această dată de Florescu. Șutul fostului internațional a fost însă pe centrul porții și nu i-a pus probleme lui Brănescu

Min 24: OCAZIE U CLUJ! Goga a făcut un dribling scurt în fața lui Anton și a încercat să-l surprindă pe Brănescu de la 20 de metri. Portarul dinamoviștilor a fost atent și a reținut șutul atacantului gazdelor

Min 21: Falub este forțat să efectueze încă o schimbare. U Cluj l-a pierdut și pe Lemnaru. Atacantul s-a accidentat și a fost înlocuit de Lemac

Min 18: Accidentat, Onicaș este înlocuit de Răzvan Greu

Min 14: GOOOL DINAMO! Corbu a deschis scorul cu o lovitură de cap, din 6 metri, după o centrare a lui Hanca


Min 5: Penalty ratat! Căpitanul Giurgiu și-a asumat responsabilitatea executării loviturii de la 11 metri. Brănescu s-a revanșat și a apărat șutul mijlocașului gazdelor.


Min 3: Penalty pentru U Cluj! Florescut l-a lansat excelent pe Goga, care a fost agățat în careu de Brănescu și centralul a arătat punctul cu var.


Min 1: A început partida dintre U Cluj și Dinamo. La partida de pe Cluj Arena asistă în jur de 5.000 de spectatori.

ECHIPELE DE START:

U Cluj (4-2-3): Albuț - Takacs, Abrudan, Cordoș, Manu Victor - Onicaș, Giurgiu - Goga, Florescu, Ursu - Lemnaru
Antrenor: A. Falub 

Dinamo (4-2-3-1): Brănescu - Corbu, Nedelcearu, Maric, Corbu - Anton, Filip - Hanca, Salomao, L. Gheorghe - Nemec
Antrenor: V. Miriuță


După ce s-a chinuit cu Aerostar Bacău în turul precedent din Cupa României, Dinamo joacă iar cu o echipă de liga a treia. U Cluj o aşteaptă acum în drumul spre sferturi. Partida va avea loc de la ora 20:30 și va fi transmisă ÎN DIRECT de Digi Sport 1.

"O să fie un meci foarte greu. Au o echipă foarte bună cu jucători ca Lemnaru, Goga sau Giurgiu" a recunoscut antrenorul lui Dinamo. "Știm cu cine avem de-a face. Suntem concentrați sută la sută și pregătiți pentru un meci foarte greu" a completat Constantin Nica.

Miriuţă nu menajează pe nimeni în duelul de pe Cluj Arena - la patru puncte de play-off, câinii pot ajunge în Europa dacă iau prima cupă din 2012 încoace.

Adrian Falub e încrezător că echipa sa va face o figură frumoasă. "Încercăm să le facem față și, de ce nu, să îi eliminăm din competiție" a declarat antrenorul ardelenilor.

U Cluj - Dinamo este ÎN DIRECT la Digi Sport 1, astăzi, de la ora 20 30.