• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Faza șaisprezecimilor Cupei României propune un duel inedit între Dinamo și Dinamo II, lucru care i-a scos din sărite pe oamenii din Ștefan cel Mare. Prima reacție a venit din partea antrenorului Ioan Andone.

”Am crezut că e o glumă. Nu credeam că e posibil să picăm cu Dinamo II în Cupa României. Speram să mai joace și ei împotriva altei echipe de Liga 1”, a spus Ioan Andone, la finalul meciului cu Dinamo Brest (3-1).

Vezi aici programul complet al șaisprezecimilor Cupei României

FRF a reacţionat imediat după tragerea la sorţi. Din sezonul viitor niciun alt club din prima ligă nu-și va mai putea înscrie în competiţie echipa secundă.

”Am sesizat-o. Am luat deja măsurile care se impun pentru a evita pe viitor astfel de situații. Din ediția următoare nu o să mai avem parte de această situație”, susține Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct FRF.

Unul dintre cele mai celebre cazuri în care o echipă a evoluat împotriva propriului satelit s-a întâmplat chiar în ultimul act al competiţiei. În 1980 Real Madrid a cucerit Cupa Spaniei după ce a învins-o cu 6-1 pe Real Madrid Castilla.