• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dinamo - CFR 2-2, 4-5 d.l.p. Mircea Rednic a discutat la finalul meciului de pe ”Arena Națională” despre mai multe dintre motivele care au dus la pierderea finalei cu CFR Cluj. Şi chiar dacă Dorin Rotariu a fost singurul care a ratat la loviturile de departajare, antrenorul dinamovist nu şi-a criticat fotbalistul de 20 de ani. Ba chiar l-a lăudat, afirmând că au fost alţii care au refuzat să se afle între primii 5 executanţi. Surprinzător pentru foarte mulţi, unul dintre cei care s-au dat la o parte a fost Miha Mevlja.

Mircea Rednic a fost filmat în timp ce trecea pe la jucătorii săi pentru a-i întreba dacă sunt în stare să bată. A vorbit cu Anton, cu Bicfalvi, cu Gnohere, iar Rotariu a venit singur la Mihăiescu ("secundul" care scria lista) pentru a se trece pe foaie. Pe lângă cei patru, în prima tranşă a intrat şi Vali Lazăr. A refuzat însă Mevlja. Slovenul de 25 de ani a fost unul dintre cei mai constanţi jucători folosiţi de Rednic în acest campionat, dar nu s-a crezut în stare să execute una dintre lovituri. Pe imagini se vede când Miha vine în apropierea lui Rednic şi face semn din cap că n-ar vrea să fie între primii cinci executanţi.

"Oricum, îl felicit pe Rotariu că a cerut să bată, au fost unii care au refuzat. El a cerut chiar să fie ultimul. Normal, primul e Bizonul şi apoi Rotariu. Când nu e Bizonul, şi e Rotariu, el e pentru că bate foarte bine penalty. Azi nu a fost inspirat şi Marc i-a ghicit colţul", a afirmat Rednic la finalul partidei..

Imediat după ce Marc i-a parat şutul, faţa lui Dorin arăta de parcă întreaga lume se prăbuşise în jurul său. O disperare pe care o poţi zări pe chipul oamenilor care chiar suferă, nu mimează. Surprinzător însă, puştiul de doar 20 de ani a arătat peste doar câteva minute că este extrem de puternic şi că poate trece şi acest hop.

"Este ... a fost cel mai greu moment din viaţa mea cel cu Patrick Ekeng. Regret că nu am câştigat cupa pentru el. Am fost la Parchet cu o zi înaintea meciului, am dat declaratii, întrebari normale. Nu caut acum scuze, înfrunt viaţa, sunt momente foarte grele şi trebuie să le înfrunt", a declarat Dorin la Digi Sport.

La final, mai mulţi dintre suporteri l-au luat în braţe chiar pe teren pentru a-i arăta că-l susţin necondiţionat. Aceleaşi dovezi de afecţiune i-au fost arătate lui Rotariu şi la autocar, unde mai mulţi fani l-au îmbărbătat şi i-au transmis că are parte de tot sprijinul lor.