Exclusiv Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca Tribuna 1 să fie plină!”
bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Dinamo - CFR Cluj 2-2 (4-5 d.l.d.). Trofeul, pentru a patra oară la feroviarii ardeleni

17.05.2016, 10:53

CFR Cluj a câștigat pentru a 4-a oară în istorie Cupa României, după ce a câștigat la loviturile de departajare finala de marți. După 2-2 la finalul a 90 și 120 de minute, Rotariu a fost singurul care a ratat la penalty-uri, iar vișiniii au reușit să cucerească trofeul.

dinamo cfr finala
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

CFR mai câștigase trofeul de 3 ori, în ediții consecutive (2008, 2009, 2010). A mai jucat o finală și în 2013, pierdută cu 0-1 în fața Petrolului Ploiești.

Dinamo a controlat prima parte a meciului şi a avut prima ocazie notabilă în minutul 10, când Paul Anton a tras periculos de la circa 25 de metri, puţin pe lângă poartă. În minutul 14, meciul a fost întrerupt pentru un minut de aplauze, în memoria fostului fotbalist dinamovist Patrick Ekeng, decedat pe 6 mai, el purtând pe tricou numărul 14.

CFR a avut prima şansă de gol în minutul 18, când Cerniauaskas nu a reuşit să respingă, iar Bud a reluat alături. Dinamo a deschis scorul în minutul 23, din penalty, prin francezul Gnohere, după ce tot el fusese faultat în careu de Andrei Mureşan.

Dinamo a continuat să conducă ostilităţile şi a majorat diferenţa în minutul 35, prin Bicfalvi, cu capul, din centrarea lui Kortzorg. CFR a ieşit mai mult la joc şi până la pauză şi-a creat două oportunităţi bune, prin Petrucci (40) şi Gomelt (43), cu şuturi de la distanţă, dar portarul Cerniauskas a respins de fiecare dată.


Dinamo a avut şansa la reluare să tranşeze disputa, dar Gnohere a fost deposedat in extremis, în situaţie de singur cu portarul (46). La faza imediat următoare, CFR a marcat, prin spaniolul Juan Carlos Ruiz (47), cu un şut puternic, de la distanţă.

Apoi, echipa antrenată de Mircea Rednic a mai avut două mari ocazii de gol (53), dar Gnohere a fost blocat in extremis de Juan Carlos, iar Traian Marc a apărat şutul lui Rotariu. CFR a fost aproape de a restabili egalitatea (61), dar Camora a trimis în bara transversală din lovitură liberă de la 18 metri.

Un moment emoţionant s-a petrecut în minutul 70 al finalei, minut în care s-a prăbuşit pe teren Ekeng la partida Dinamo - FC Viitorul din 6 mai. Spectatorii au început să aplaude, iar fanii dinamoviști din Peluza Cătălin Hîldan au aprins fumigene negre, în semn de doliu pentru fostul dinamovist.

Jocul a scăzut în intensitate în ultima sa parte, deşi CFR Cluj a căutat egalarea cu insistenţă. Clujenii au marcat golul de 2-2 in extremis, prin Cristian Lopez, cu o lovitură de cap (89), din centrarea lui Vitor Bruno. Dinamo a încercat să obţină victoria, dar şutul lui Rotariu (90+2) s-a dus alături de poartă.

În prelungiri, Dinamo şi-a creat prima oportunitate, dar portarul Marc (ex-Dinamo) nu a avut emoţii la şutul lui Anton (92). Nedelcearu (108) a irosit o mare ocazie pentru Dinamo, şutând în portarul Marc. Lazăr (117) a fost la câţiva centimetri de golul victoriei, însă a nimerit bara transversală, pentru ca un minut mai târziu Gnohere să trimită periculos în faţa porţii dar nu a fost nimeni la recepţie. Marc a avut ultima şansă a lui Dinamo (120), lovitura sa de cap trimiţând balonul alături de poartă.

La loviturile de departajare, pentru Dinamo au transformat Bicfalvi, Gnohere, Anton şi Lazăr, iar pentru CFR au înscris Cristian Lopez, Tiago Lopes, Leo Beleck, Petrucci şi Juan Carlos Real Ruiz. Singurul care a ratat a fost Dorin Rotariu, şutul său fiind apărat de Alexandru Marc, fost portar al lui Dinamo.

Dinamo rămâne cu 13 Cupei ale României în palmares (10 finale pierdute): 1964, 1968, 1982, 1984, 1986, 1988, 1990, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2012. CFR Cluj are 4 trofee, în 2008, 2009, 2010 şi 2016 (au pierdut o finală).


LIVE TEXT

Dinamo - CFR 4-5. GOL CFR! Juan Carlos transformă penalty-ul devisiv și trofeul merge la CFR Cluj! 

Dinamo - CFR 4-4. Ratare Dinamo! Rotariu a șutat în stânga portarului, iar Traian Marc a reușit să apere.

Dinamo - CFR 4-4. GOL CFR! Reușește și Tiago Lopes să înscrie și egalitatea se păstrează.

Dinamo - CFR 4-3. GOL Dinamo! Valentin Lazăr șutează puternic și înscrie.

Dinamo - CFR 3-3. GOL CFR! Beleck șutează în vinclu și înscrie fără probleme.

Dinamo - CFR 3-2. GOL Dinamo! Paul Anton marchează cu un șut în forță.

Dinamo - CFR 2-2. GOL CFR! Tiago Lopes șutează la colț și îl învinge pe portarul lui Dinamo, care ghicise colțul, dar nu a putut ajunge mingea.

Dinamo - CFR 2-1. GOL Dinamo! Gnohere îl păcălește și el pe portar și transformă fără probleme.

Dinamo - CFR 1-1. GOL CFR! Transformă și Cristian Lopez, cu un șut puternic, fără speranțe pentru portarul Cerniauskas.

Dinamo - CFR 1-0. GOL Dinamo! Dinamo execută prima. Eric Bicfalvi este primul care șutează și transformă fără emoții, trimițându-l în partea greșită pe portarul Marc. 


Min. 120: Fluier final. Dinamo - CFR Cluj 2-2, iar noua câștigătoare a trofeului se va decide la loviturile de departajare.

Min. 119: Lazăr a centrat dintr-o lovitură liberă din stânga, dar lovitura de cap a lui Andrei Marc nu a prins spațiul porții ardelene.

Min. 119:     Cartonaș galben pentru Jakolis.

Min. 117: Bară pentru Dinamo! Lazăr a primit mingea în careul CFR-ului, și-a potrivit mingea pentru șut și a tras cu dreptul, cu efect, dar mingea a lovit bara transversală. Balonul a revenit în teren, la Rotariu, dar acesta nu a reușit să trimită din nou la poartă.

Min. 116: Încă o șansă de gol pentru Dinamo! După o fază de atac, mingea a ajuns la Nedelcearu, singur la 20 de metri, dar șutul din prima al acestuia, cu stângul, s-a dus cu mult alături de poartă și faza s-a stins.

Min. 108: Ocazie mare pentru Dinamo! Lazăr l-a deschis excelent pe Nedelcearu în careul advers, cu o pasă printre apărătorii ardeleni, dar ultimul dinamovist intrat pe teren, scăpat singur cu portarul CFR-ului, nu l-a putut învinge pe Traian Marc.

Min. 107: Andrei Mureșan ezită să respingă o minge din propriul careu, dintr-o zonă periculoasă și degajează înalt. Portarul Traian Marc a ieșit dintre buturi și a reușit să prindă balonul.

Min. 106: Începutul reprizei secunde de prelungiri.

Min. 105: Finalul primei reprize suplimentare.

Min. 100: CFR cere penalty, după ce mingea l-a atins în mână pe Steliano Filip la o pătrundere a lui Jakolis în careul dinamovist. Arbitrul Hațegan lasă jocul să continue, deși faza s-a petrecut în fața arbitrului adițional Colțescu.

Min. 94: Valentin Lazăr a fost lansat de Nedelcearu cu o pasă lungă, dar portarul Andrei Marc a ieșit dintre buturi până aproape de marginea careului și i-a luat mingea de pe cap mijlocașului ofensiv dinamovist.

Min. 91: Start în prelungiri!

Min. 90+6: Fluier final, urmează două reprize de prelungiri.

Min. 90+5:     Cartonaș galben pentru Nedelcearu.

Min. 90+2: Ocazie pentru Dinamo! Bucureștenii au avut mai multe faze fixe în apropierea careului CFR-ului. După un corner, mingea a ajuns la Rotariu, al cărui șut de la 20 de metri s-a dus la foarte mică distanță de stâlpul stâng al porții lui Traian Marc.

Min. 90: De la margine se arată 5 minute de prelungire pentru această repriză secundă.

Min. 89: GOOOL CFR! Cristian Lopez egalează cu o lovitură de cap, pe spate, la capătul unei centrări din lovitură liberă. A reușit să dejoace marcajul lui Mevlja și a trimis imparabil pentru portarul Cerniauskas.

Min. 88: Gnohere primește mingea în careu și cade, după un contact cu un adversar, dar nu se impunea acordarea unui nou penalty.

Min. 86:     Cartonaș galben pentru Petrucci, după un fauld din spate comis asupra unui adversar.

Min. 83: Ultima modificare la Dinamo: iese Palic și intră Nedelcearu.

Min. 80: Schimbare la CFR: iese Nouvier și intră Vitor Bruno.

Min. 78: Dinamo cere o nouă lovitură de la 11 metri, după o pătrundere a lui Lazăr și o cădere în careu, după o intervenție a lui Camora. A fost contact, căpitanul CFR-ului nu a atins mingea, dar jucătorul dinamovist a forțat căderea.

Min. 75: Încă o modificare la bucureșteni: iese Romario Kortzorg și intră Valentin Lazăr.

Min. 73: Schimbare la Dinamo: iese Sergiu Hanca - accidentat - și intră Andrei Marc.

Min. 70:     Cartonaș galben și pentru Tiago Lopes, care a provocat îmbrânceala de la faza precedentă.

Min. 68: Tensiune pe marginea erenului, acolo unde spiritele se încing, după ce Rednic îi transmite ceva lui Tiago Lopes, care cerea permisiunea arbitrului să revină pe teren. Jucătorul CFR-ului i-a replicat pe un ton răstit, apoi a venit lângă el și directorul sportiv Ionel Dănciulescu și alte persoane de pe băncile tehnice ale ambelor echipe. Pe imagini se vede cum Tiago Lopes l-a lovit în față pe Rednic.

Min. 67:     Cartonaș galben pentru Romario Kortzorg, după un fault comis asupra lui Tiago Lopes, în jumătatea de teren a ardelenilor. Reluările arată că 

Min. 66: Fază periculoasă a CFR-ului, cu Jakolis lansat în dreapta, dar centrarea trimisă de acesta în fața porții a fost respinsă excelent. de Sergiu Hanca.

Min. 61: Bază pentru CFR! Camora a șutat direct spre poartă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, zonă centrală, dar mingea a izbit bara transversală a portarului Cerniauskas, care nu a avut reacție. Balonul a revenit în teren, dar nu a ajuns la vreunul dintre jucătorii CFR-ului, iar dinamoviștii au reușit să respingă în afara terenului.

Min. 59: Schimbare la CFR Cluj: iese Cristian Bud și intră Leo Beleck.

Min. 54: Gnohere marchează din nou, dar reușita sa nu este validată, pentru o poziție de offside la atacantul francez, în momentul pasei lui Bicfalvi.

Min. 53: Ocazii pentru Dinamo! Juan Carlos a blocat un șut puternic al lui Gnohere, apoi mingea a ajuns la Rotariu, al cărui șut din afara careului, trimis pe jos, a fost apărat de portarul Marc, nu fără emoții.

Min. 47: GOOOOL CFR! Juan Carlos Ruiz reduce din diferență cu un șut extraordinar, de la peste 20 de metri, care l-a învins pe Cerniauskas. Portarul lituanian a încercat să intervină, dar nu a putut pune brațul destul de repede și de puternic.

Min. 47: Ocazie imensă pentru Dinamo! Gnohere putea profita de o greșeală a lui Petrucci și a scăpat în careu, singur cu portarul Marc, dar același Petrucci a intervenit din spate, prin alunecare și l-a deposedat pe atacantul francez.

Min. 46: Schimbare efectuată la pauză de CFR: iese Gomelt și intră Cristian Lopez.

Min. 46: Începutul reprizei secunde.

Min. 45+1: Pauză pe Arena Națională, acolo unde Dinamo conduce cu 2-0 în fața lui CFR după prima repriză a finalei Cupei României.

Min. 44: CFR cere penalty, la o cădere a lui Petrucci în careu, de lângă Mevlja. Decarul clujenilor ar fi putut relua spre poartă o centrare venită dintr-un corner de pe dreapta, dar a fost incomodat de apărătorul dinamovist la 8 metri de poartă și a căzut.

Min. 43: Încă o ocazie pentru CFR! Gomelt a fost cel care a șutat, de această dată, din afara careului, iar Cerniauskas a reușit să scoată în corner.

Min. 40: Șut violent trimis de Petrucci, de la mare distanță, aproximativ 35 de metri, dar portarul Cerniauskas reușește să boxeze în lateral.

Min. 36: GOOOLL Dinamo! Bicfalvi dublează avantajul alb-roșiilor! Dinamoviștii au executat scurt un corner de pe stânga, apoi mingea a revenit la Romario Kortzorg, care a centrat perfect în 6 metri, unde Eric Bicfalvi s-a desprins din marcaj și a reluat cu capul, învingându-l pe portarul Traian Marc.

Min. 33:     Cartonaș galben pentru Sergiu Hanca, pentru un fault comis la mijlocul terenului.

Min. 30: Dinamo controlează jocul în aceste momente. După gol, CFR nu s-a putut apropia deloc de poarta lui Cerniauskas.

Min. 23: GOOOOL Dinamo! Harlem Gnohere deschide scorul cu o execuție sigură, din lovitura de la 11 metri pe care tot el a obținut-o. L-a fentat din gleznă pe Marc și a trimis în dreapta lui. Portarul a plonjat în direcția opusă. După ce a marcat, Gnohere s-a dus la banca lui Dinamo și a ridicat un tricou al lui Ekeng, dedicându-i reușita fostului său coleg.

Min. 23:     Cartonaș galben pentru Andrei Mureșan, după faultul sancționat cu lovitură de la 11 metri.

Min. 22: Penalty pentru Dinamo! Fundașul CFR-ului, Andrei Mureșan, a intrat prin alunecare în propriul careu și l-a faultat pe Gnohere, care a reușit să pună piciorul între el și minge.

Min. 18: Ocazie pentru CFR! Jakolis a centrat de pe dreapta, Cerniauskas a ieșit pe sub minge și nu a reușit să boxeze, dar Bud nu a reușit să trimită în poartă cu o reluare acrobatică și a reușit doar să devieze ușor, trimițând în aut de poartă.

Min. 14: Arbitrul Ovidiu Hațegan oprește jocul pentru un moment în minutul 14, simbolizând numărul purtat de Patrick Ekeng la Dinamo. Spectatorii s-au ridicat în picioare și au aplaudat pentru câteva zeci de secunde, înainte ca centralul să dea semnalul reluării jocului.

Min. 10: Ocazie pentru Dinamo! Paul Anton a trimis puternic, pe jos, de la 25 de metri, cu un șut din prima, dar mingea a trecut cu puțin alături de stâlpul drept al porții apărate de Traian Marc.

Min. 8: Ritm liniștit în aceste prime minute, în care jocul se desfășoară mai mult la mijlocul terenului, fără ca vreuna dintre cele două echipe să se apropie cu adevărat periculos de poarta adversă.

Min. 3: CFR trimite o primă minge pe poartă, prin Bud, care a șutat puternic, din afara careului, dar pe direcția portarului Cerniauskas, care a prins cu siguranță.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre Dinamo și CFR Cluj, a 78-a finală a Cupei României.

* Galeria lui Dinamo a pregătit un moment emoționant. Coregrafia din Peluza Cătălin Hîldan a avut cartonașe roșii și negre, care au încadrat un portret uriaș al lui Patrick Ekeng, îmbrăcat în echipamentul alb al lui Dinamo. Deasupra și dedesubt au fost așezate două bannere, inscripționate cu mesajele: "Între viaţă şi moarte este doar un pas / Să îi ridicăm Cupa spre cer e tot ce ne-a rămas".

iar la Tribuna a 2-a s-a realizat, de asemenea, un mozaic de cartoane albe și roșii, din care s-a scris textul: "Bon Voyage, Patrick!" (Drum bun, Patrick!)

* Viorel Moldovan, antrenorul secund al echipei naționale, a adus pe teren trofeul Cupei României. Jucătorii celor două echipe au intrat și ei pe suprafața de joc, cu toții purtând peste echipament tricouri inscrpționate cu chipul lui Patrick Ekeng și textul: "Nu te vom uita niciodată, Patrick".

Echipele de start:

Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Puljic, Mevlja, St. Filip – P. Anton (cpt) – D. Rotariu, Bicfalvi, Palic, Kortzorg – Gnohere; 

Rezerve: Muțiu – Nedelcearu, Bartalstovu, I. Șerban, A. Marc, V. Lazăr, Vl. Olteanu;
Antrenor: Mircea Rednic;

CFR: T. Marc – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora (cpt) – Gomelt, Petrucci, J. Carlos Ruiz – Jakolis, Bud, Nouvier; 

Rezerve: Vîtcă – Nascimento, Cr. Lopez, L. Goian, Beleck, D. Filipe Coelho, Vitor Bruno;
Antrenor: Antonio Conceicao.


Etichete: dinamo , cfr cluj , dinamo cfr cluj , finala cupei dinamo cfr cluj , live text dinamo cfr cluj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"

Clubul din liga a patra cu datorii de 10.500.000 €: ”Nu suntem sub presiune”
Grimsby Town FC v Wrexham FC, EFL Sky Bet League 2 - 23 Mar 2024
PSG a aflat prețul! Înlocuitorul lui Kylian Mbappe costă 175.000.000€
France Kylian Mbappe Press conference at the Groupama Stadium Lyon
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
Citește și
CFR Cluj, reacție categorică despre interesul lui Brighton pentru Otele: ”Nu suntem fericiți”
otele
Sepsi - CFR Cluj, LIVE VIDEO, de la 20:30 pe Digi Sport 1. Cu o victorie, ardelenii urcă pe locul 2
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Brighton a făcut deja planul! Ce se întâmplă cu Philip Otele dacă ajunge în Premier League
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ - SC OȚELUL GALAȚI, SUPERLIGA SUPERBET (23.10.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură