• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, Digi Sport 2)

Adrian Mutu (38 de ani) reprezintă cea mai nouă achiziție pe care au făcut-o cei din administrația Federației Române de Fotbal. Fostul director general de la Dinamo a fost considerat de multă lume din sportul-rege ca fiind o ”lovitură de imagine” realizată de către cei de la Casa Fotbalului. Ei bine, Răzvan Burleanu, președintele FRF, nu numai că nu este de acord cu o astfel de afirmație, dar a precizat și cine este persoana mult mai importantă față de ”Briliant” care lucrează acum la Federație.

”Venirea lui Adi Mutu la FRF nu reprezintă o lovitură de imagine, nicidecum! Dacă vorbim de lovitură de imagine, atunci prezența lui Rodion Cămătaru în structurile FRF ar putea să fie o lovitură mult mai mare de imagine.

Nu, noi ne-am asumat să-i integrăm în diverse funcții pe foștii mari jucători”, a spus Răzvan Burleanu, prezent în studioul emisiunii ”În fața ta”, de la Digi 24.

Președintele FRF a explicat, mai apoi, și care vor fi atribuțiile pe care le va avea Mutu.

”El va ocupa funcția de manager sportiv în relațiile cu cluburile de afară care dau jucători la nivelul primei reprezentative. Nu va urmări neapărat cum vor juca internaționalii, pentru că există o relație instituționalizată și sportivă în ceea ce privește selecția jucătorilor. Iar analiza va fi făcută  de staff-ul tehnic.

În același timp, este un flux de gestionare de care trebuie să aibă grijă cineva. Și aici mă refer la fișe medicale, parametri tehnici, fizici... Tot acest flux va fi coordonat de către Adrian Mutu”, a mai explicat Burleanu, la Digi 24. 

Numirea lui Mutu la FRF, și mai ales atribuțiunile pe care le va avea la Casa Fotbalului, l-au surprins și pe Victor Pițurcă.

Nu mi se pare o funcție care să i se potrivească. Eu l-aș vedea antrenor, pentru că știu că îi place foarte mult. Dacă a mers pe această linie, el știe mai bine. Cu siguranță a fost adus pentru imagine. Nici nu mai trebuie pus la îndoială lucrul acesta. Dacă lui i-a convenit, este în regulă", a spus Victor Pițurcă, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport.