• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Mircea Sandu, invitatul special al ediției de marți al emisiunii Digi Sport Matinal, este de părere că la următoarele alegeri de la Federația Română de Fotbal vor veni doi sau chiar trei candidați care pot schimba soarta scrutinului.

Cel târziu până în luna martie a anului viitor la Casa Fotbalului trebuie organizate alegeri pentru a decide cine va fi noul șef FRF. Mircea Sandu s-a uitat pe lista posibililor candidați și a anunțat că vor mai veni doi sau chiar trei.

”Nu știu dacă Marica se înscrie, vor fi cinci, șase candidați dintre cei pe care îi văd pe piața media. Burleanu este un candidat fără doar și poate, asta dacă nu va fi retras. Prunea, Balaș, Iacob, Pușcaș. Retras de conștiință în cazul lui Burleanu...

Timpul nu e foarte scurt. 90 de zile este termenul cu care este prevăzut că anunți Adunarea Generală pentru alegeri. Poți la fel de bine să anunți și de pe un an pe altul. Termenul maxim ar fi undeva în martie. Poți să organizezi și cu șase luni, cu nouă luni. Ai timp să te prezinți. În 20 de zile, 30 de zile poți să faci toate cele 40 de județe, le mai concentrezi. E nevoie de o schimbare, cum și la mine a fost nevoie de schimbare, fără doar și poate.

Orice e posibil, chiar și Burleanu să piardă alegerile. Sunt două, trei personaje care vor mai apărea, fără chip, nu știu la ce nivel de șanse vor apărea. Dar vor apărea. La ultimele alegeri alta a fost conjuctura. E depășită situația, Gică Popescu nu a pierdut alegerile pentru că nu a putut să candideze.

Vor fi oameni din interiorul fenomenului. Cum a fost Sorin Răducanu, Octavian Popescu. Iată, și-a anunțat interesul pentru funcție Victoraș Iacob. 

Cristi Bivolaru este un om cu experiență, dar are 60 de ani aproape. Cred că până în 40 de ani ar trebui să vină cineva care să descâlcească ce s-a încâlcit în ultimii ani, cu două mandate poate. Trebuie să fie un om care are în palmares evoluții, adică fost jucător, să aibă diplome necesare, două, trei limbi străine, om care se ocupă de probleme administrative, casnice, nu știu, ceva. Un președinte de club, nu poți să simți fenomenul, mentalitatea, dacă nu faci parte și nu vezi cu ochii tăi.

Doi, trei fără chip sunt și vor candida. Impostura face parte din modul vivendi. Burleanu poate fi atacat”, a spus Mircea Sandu la Digi Sport Matinal.

Mircea Sandu a spus printre altele că o schimbare este trebuie să aibă loc, exact cum a fost și în cazul său. ”Eu mă plafonasem, singurul lucru bun care se întâmplase la un moment dat a fost în 2005, când venise Prunea, Lupescu, Didi, Belodedici, Jean Vlădoiu. Adusesem foști jucători care să ne înlocuiască.

Am creat funcția de director general, iar în 2007 am fost ales la Comitetul Executiv UEFA și am delegat multe din atribuții lui Lupescu, contracte ale naționalei. Plecam destul de des, erau multe ședințe, așa că i-am dat lui, a ieșit destul de bine. Mă plafonasem și a venit această situație”.

Fostul președinte al FRF a explicat și de ce organiza grătarele de la națională și care erau rolul acestora. ”Dacă fumez trebuie să ies în stradă, dacă muncesc prea mult, mor la birou, trebuie și un moment de relaxare. Oamenii apreciază când te întâlnești și rupi puțin ritmul. Asta se întâmplă în orice domeniu de activitate, grătare și șprițuri. Dar au fost și multe exagerări. Ce, mi-e jenă și rușine pe banii mei, pe munca mea? Multe au fost exagerări, au zic că era șpriț la Snagov și eu scosesem să vopsesc leagănele. În perioada aia eu nu am mai vrut să candidez, a fost această asociere cu cei tineri care mi-a dat un imbold, am obținut pentru România multe avantaje. Am făcut lobby cu colegii mei, am încercat să acoperim întreg spectrul european, erau 53, apoi 55, am zis să echilibrăm balanța de acordare a unei competiții”, a mai spus Mircea Sandu.