• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Amicalul cu Italia (17 noiembrie) poate confirma forma bună arătată de tricolori în preliminarii. România a încheiat grupa de calificare pe locul doi, după Irlanda de Nord. Naţionala noastră, alături de squadra azzura, Anglia şi Austria, se află pe lista selectă a echipelor neînvinse în preliminarii.

"Un test important pentru România. Un adversar de talie mondială cu care ne putem compara. Putem vedea unde suntem, care e nivelul în momentul de faţă. Domnul Iordănescu poate să-şi facă o idee despre jucătorii noi şi despre tactica pe care o vrea la Euro", a declarat Ciprian Marica.

România a ieşit din grupele unui campionat european o singură dată, în 2000, când a fost eliminată în sferturi de finalista competiţiei, Italia. Xavi Hernandez, câştigător cu Spania la ultimele două campionate europene, vede naţioanala lui Anghel Iordănescu printre revelaţiile turneului final din Franţa, de anul viitor.

"Ne dorim să fim surpriza turneului. Suntem cu toţii conştienţi de şansa de a fi la Euro. Sper să profităm la maxim", a adăugat atacantul de 30 de ani.

La ultimul European la care a participat, în 2008, România a ieşit pe locul 3, cu două puncte, într-o grupă cu Italia, Olanda şi Franţa.