• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Federația Română de Fotbal a reușit să perfecteze, după amicalul cu Italia, un meci de pregătire cu o altă echipă de top înaintea Europenelor de anul viitor. Pe 27 martie 2016, România va întâlni Spania, acasă, probabil la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena. Meciul este unul foarte important pentru echipa lui Anghel Iordănescu, care își va măsura forțele cu una dintre cele mai bune naționale din lume.

Meciul este, însă, la fel de important pentru câștigătoarea ultimelor două ediții a Campionatului European. La Roja va juca, cu trei zile înainte de meciul cu România, cu Italia. Partida contra ”tricolorilor”, ultima înainte de turneul final, va fi însă decisivă, anunță presa spaniolă pentru Vicente del Bosque, care își va definitiva după meciul cu elevii lui Iordănescu lista celor 23 de jucători care vor face deplasarea la Europenele din Franța.

Primul ”duel” după 10 ani între Spania și România

E ultima ocazie, astfel, pentru jucătorii spanioli să îl impresioneze pe selecționerul La Roja și a fi selecționați pentru turneul final, urmând a juca și mai motivați într-un meci în care oricum au de luat o revanșă importantă.

Meciul de pe 27 martie va fi al 16-lea între cele două echipe naționale, care, până acum, sunt la egalitate perfectă: câte cinci victorii pentru fiecare și cinci remize. Ultima întâlnire dintre Spania și România datează din noiembrie 2006, când românii s-au impus cu 1-0, la Cadiz, într-un meci amical, Ciprian Marica marcând golul victoriei. De altfel, România este ultima echipă care a câștigat un meci împotriva Spaniei pe tărâm iberic!