• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Federația Română de Fotbal a anunțat miercuri că prima reprezentativă va juca pe 27 martie anul viitor un amical de lux împotriva campioanei Europei, Spania, pe teren propriu. Partida ar putea să se desfășoare în Ardeal, selecționerul promițând că va duce echipa națională și la Cluj.

Ora și locul de disputare nu au fost alese, dar clujenii își doresc să vadă prima reprezentativă, mai ales că au așteptat-o pentru un meci oficial și în preliminariile pentru Euro 2016. FRF a stabilit că trei stadioane, Arena Națională, Ilie Oană din Ploiești, și Cluj Arena urmau să găzduiască meciuri din preliminarii, însă doar primele două au avut acest privilegiu.

Naționala a fost ultima oară la Cluj în urmă cu 7 ani, când tricolorii au pierdut, în septembrie 2008, pe stadionul lui CFR, 0-3 cu Lituania. Selecționerul de atunci, Victor Pițurcă, a considerat că orașul i-a purtat ghinion și a refuzat ulterior orice posibilitate de a mai juca acolo.

Acum, actualul selecționer, Anghel Iordănescu, a declarat, la Europa FM: “Ştiu că au existat discuţii între Federaţie şi cei de la Cluj Arena în trecut pentru un meci internaţional acolo, dar e adevărat că nu am ajuns să jucăm acolo. Promitem, însă, că vom veni şi la Cluj pentru că sunt mari iubitori ai fotbalului acolo şi ştim că echipa naţională este foarte iubită la Cluj.”

Radu Rațiu, administratorul Cluj Arena, a declarat pentru știridesport.ro: “Suntem pregătiți din toate punctele de vedere și așteptăm naționala, poate mai mult ca oricând.” Arena Clujeană a primit toate avizele de la ISU.