• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Selecționerul Anghel Iordănescu a vorbit despre meciul de deschidere de la Euro 2016 și a recunoscut că nu și-a dorit ca tricolorii să joace în această partidă. Antrenorul primei reprezentative a lăudat și proiectul lui Hagi, de unde vrea să aducă jucători la lot.

Invitat la TVR, în emisiunea Repriza a treia, Anghel Iordănescu a vorbit despre debutul României al turneul final din Franța, de vara viitoare, chiar împotriva gazdelor, în meciul de deschidere a competiției. "Este o mare onoare pentru fotbalul românesc să deschidem Campionatul European, mai ales că mulţi dintre jucători şi-au dorit să joace cu Franţa.

Nu mă aşteptam să deschidem noi turneul de la Paris, ca tehnician nu-mi doream să fim în această situaţie! Meciurile de deschidere de la Campionatul European şi de la Campionatul Mondial sunt cele mai importante.

Este un meci capital pentru calificare, un meci pe care nu ai dreptul să îl pierzi! O să fie foarte greu.", a spus selecționerul.

Acesta a vorbit și despre impactul pe care Viitorul îl are în acest sezon de Liga 1 și cum vede convocarea la lot a mai multor jucători de la echipa care e pe doi în clasament: "Nu avem jucători bătuţi în cuie la echipa naţională, iar în această pauză de iarnă vom încerca să aducem cât mai mulţi jucători tineri la lot. Mă bazez şi pe ceea ce a făcut Hagi la Viitorul şi pot să spun că acolo sunt jucători care emit pretenţii pentru echipa naţională.

Din păcate, acum nu avem un jucător emblematic care să iasă în faţă şi să spunem că trage echipa după el, aşa cum făcea Gică Hagi pe vremuri.

E de vis ce a făcut Gică Hagi şi nu sunt deloc sentimental. Să faci o Academie aşa cum a făcut-o el, e ceva incredibil. Viitorul mi-a lăsat o impresie foarte bună în acest sezo, joacă spectaculos şi are 9 jucători români în primul 11!"