• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Miercuri seară, furtuna a produs pagube semnificative la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, iar Federaţia Română de Fotbal a făcut bilanţul după prăpădul de aseară.

"Expertul autorizat în siguranța construcțiilor chemat de Federația Română de Fotbal la baza de la Mogoșoaia și-a încheiat concluziile inspecției. Expertul tehnic a constatat că ”imobilul nu a fost afectat din punct de vedere al structurii de rezistență, astfel încât se poate trece la demararea lucrărilor de reparații locale, pentru punerea în siguranță și a confortului în exploatarea imobilului”.

În câteva zile se vor realiza reparațiile necesare și Centrul va deveni complet funcțional. Toate utilitățile sunt deja operaționale.

Din cauza debitului mare de precipitații, conducta principală de scurgere a cedat. Apa s-a infiltrat în plafonul din zona recepției hotelului și a provocat căderea unor plăci din tavanul fals de regips. Ca măsură imediată s-a întrerupt voluntar alimentarea cu curent electric.

În hotel erau cazați jucători provenind de la echipa națională de futsal a României și de la loturile U16 ale României și Irlandei. Siguranța lor nu a fost niciun moment în pericol. Cu toții au fost evacuați din clădire pe scările auxiliare ale imobilului, una interioară și alta exterioară. Operațiunea de evacuare a funcționat conform planului pentru situații de urgență", se arată pe site-ul FRF.

Presiune exercitată de grindina căzută a rupt o parte din acoperiş, iar mai multe ţevi de scurgere s-au spart şi au inundat totul. În acelaşi timp a căzut şi curentul electric. În jurul orei 20:30 era aşteptată venirea pompierilor.

În cantonamentul de la Mogoşoaia se aflau selecţionatele U16 ale României şi Irlandei, plus o echipă de futsal. Copiii s-au speriat foarte tare şi nu au mai dorit să intre în clădire, una în care nu se putea locui. Cele trei loturi au fost mutate la Buftea.