• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Ladislau Boloni crede că principalul vinovat pentru situaţia de la echipa naţională nu este selecţionerul Christoph Daum, ci preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care nu i-a oferit germanului cele mai bune condiţii pentru a lucra.

"Eu întreb care este strategia Federației de a ajuta selecția la echipa națională? De 10 ani nu se face nimic. Cu Contra sau cu Rednic, cu Dan Petrescu sau cu Andone, jucătorii tot aceiași sunt, iar rezultatele tot alea. Poate unul este mai norocos și nimerește într-o grupă accesibilă, poate se schimbă regulile și se vor califica 70 de echipe la Mondiale.

De unde să aleagă Daum? Cu ce ajută Federația dezvoltarea selecției? Cluburile se confruntă cu probleme grave, iar antrenorii și jucătorii fac ce pot. Nici Iordănescu n-a avut de unde alege și ne-am făcut de râs la Euro. Înseamnă că toți sunt proști? Cu ce l-am ajutat pe Daum să dezvolte selecția?", a tunat antrenorul lui Antwerp, într-un interviu pentru Libertatea.

Fost selecţioner al României în perioada în care şef la FRF era Mircea Sandu, Boloni nu s-a despărţit în termeni foarte buni de naţională. Cu toate acestea, spune că "Naşul" îşi cunoaştea limitele, ceea ce nu se poate spune despre actuala conducere.

"Nu spun că Mircea Sandu trebuia să rămână pe veci la Federație. Știi bine în ce relații m-am despărțit de el. Dar cât am fost selecționer, Mircea Sandu știa ce se poate și ce nu se poate. Aș vrea să simt pricepere la Federație și la Ligă. Nu simt asta. Ascult aceeași gargară de ani de zile. Cluburile sunt bolnave, iar cei responsabili spun că nu e treaba lor. Ba da, e și treaba voastră! Sunt defazați total cu Centrele de Excelență. Începând cu oamenii numiți pentru depistarea talentelor. Habar nu au!

Cei de la Federație trebuie să aleagă și astfel își dau seama de limitele lor. Ca președinte, când ajungi să aduci un străin la națională, practic, îți joci ultima carte. Înseamnă că antrenorii români nu sunt buni. Răzvan Burleanu trebuie să-și facă autocritica! În primul rând, este greșeala lui. Nu a reușit să rezolve nimic pentru binele fotbalului românesc. Federația și Liga sunt vinovate!", a precizat Boloni.