• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Echipa naţională de fotbal a României va locui şi se va antrena foarte aproape de Paris pe durata Campionatului European, într-un castel transformat în hotel de 5 stele, anunţă FRF pe site-ul său oficial.

La doar 15 kilometri de aeroportul parizian Charles de Gaulle şi la 2 kilometri de localitatea La Chapelle-en-Serval (departamentul Oise) se află Tiara Chateau Hotel Mont Royal Chantilly, locul unde "tricolorii" vor fi cantonaţi în Franţa pe durata Campionatului European 2016, începând cu 5 iunie.

Castelul, plasat în sudul pădurii Chantilly, a fost construit în 1911 de arhitectul Guillaume Tronchet şi a aparţinut compozitorului francez Fernand Halphen. De aceea, decorul interior are ca temă muzica, în vreme ce exteriorul este dedicat elementelor de vânătoare, o altă pasiune a fostului proprietar.

Devenit hotel de 5 stele, Mont Royal a fost gazdă în mai multe rânduri pentru Olympique Lyon şi Olympique Marseille.

Un mare avantaj pentru "tricolori" îl constituie faptul ca este situat la distanţă de doar 35 de minute, cu autocarul, faţă de Stade de France, unde România va juca meciul de deschidere al turneului, împotriva Franţei, şi doar 60 de minute, cu autocarul, faţă de stadionul pe care va disputa al doilea meci, împotriva Elveţiei (Parc des Princes).

Distanţa până la Lyon, unde România va încheia partidele din grupă, contra Albaniei, este de 475 de kilometri, precizează comunicatul FRF.

Cu 108 camere şi apartamente, 12 săli de conferinţă şi 2 restaurante, cantonamentul "tricolorilor" este considerat o destinaţie de lux în industria hotelieră şi recomandat inclusiv de comunitatea de business a românilor din Franţa, beneficiind, printre facilităţi, de piscină interioară, spa, jacuzzi şi teren de tenis.

Terenul de antrenament pe care îl vor folosi "tricolorii", Stade D'Orry La Ville, se află la doar 5 minute de mers cu autocarul faţă de hotel.

FRF le-a cerut jurnaliștilor români să nu se cazeze la Mont Royal Chantilly pe durata cantonamentului.

Agerpres