• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Gheorghe Hagi (52 de ani), invitatul special al emisiunii ”Digi Sport Matinal”, a spus, printre altele, cum se poate rezolva conflictul de la Steaua, dar a și dezvăluit de ce a refuzat să preia echipa națională a României, în vara lui 2011.

Managerul tehnic al celor de la FC Viitorul și-a dorit o a doua șansă pe banca tricolorilor, dar a pus o condiție care nu i-a convenit lui Mircea Sandu, pe atunci președintele Federației Române de Fotbal.

”Când am refuzat naționala, i-am spus lui Mircea Sandu: ’dom’ne, așteaptă două luni și-ți dau ce gândesc eu despre proiectul echipei naționale’. Și mi-a spus că nu se poate, că bat alții la ușă. I-am spus, ok, dacă bat alții la ușă, atunci să intre cine vrei tu, dar, eu ți-am zis, lasă-mă două luni, nu mă mai pune încă o dată pe drum.

Răzvan tocmai se lăsase, nu din cauza mea, și el (n.r. - Mircea Sandu) zicea să iau imediat echipa națională, chiar de a doua zi. Și, dacă mă bătea Franța acasă? Iar dădeați vina pe mine? Eu am pierdut calificarea? Așa i-am spus. Dacă-mi dai un contract pe patru ani eu vin cu strategia mea, o analizăm și vedem dacă continuăm sau nu”, a spus Hagi.

”Nu sunt un antrenor de azi pe mâine!”

Hagi nu mai dorea să repete greșelile din trecut și voia să fie judecat doar prin prisma proiectului pe care-l propune.

”Ei zic că s-au rugat de mine, nu e adevărat! M-au ascultat, dar eu nu mai doream să repet greșelile din trecut, adică să mai preiau echipe din mers. Ceva puternic nu se creează decât în timp. Nu sunt un antrenor de azi pe mâine. 

La mine, trebuie să vezi dacă am o strategie, ce filosofie de fotbal am, dar la mine, 100% va fi performanță. Eu, în mintea mea, mă gândesc că pot fi cel mai bun din țara mea, din Europa, în lume”, a mai spus Hagi la Digi Sport.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT