• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Selecționerul Cosmin Contra a asistat sâmbătă seară la derby-ul capitolin AS Roma - Lazio, 2-1, transmis în direct de Digi Sport 2, în care Bogdan Lobonț a fost rezervă la gazde, iar Ștefan Radu s-a numărat printre titularii oaspeților. Scopul vizitei tehnicianului român a fost să-l convingă pe Șefan Radu să revină în circuitul primei reprezentative după o pauză de patru ani.

Cosmin Contra a explicat că s-a întâlnit cu fundașul lazialilor după partida cu AS Roma și i-a explicat ce dorește de la el. ”Guriță” crede însă că va fi dificil ca Fane Radu să revină la națională. ”Am avut o discuție de vreo 20 de minute cu Ștefan Radu după derby. Era supărat că au pierdut, dar el n-a jucat rău deloc. Am purtat un dialog deschis, am încercat să-l îmbărbătez, am vorbit despre cum se simte la Lazio în sistemul cu trei fundași centrali, i-am spus și că am nevoie de el la națională. Am încercat să-l conving, dar acum depinde de el ce decizie va lua. I-am spus multe lucruri, dar, sincer, nu cred că sunt mari șanse să se schimbe ceva. Mi-a explicat că au fost la mijloc și niște probleme medicale pe care le-a avut când a venit la lot, s-a accidentat destul de rău”, a spus Contra pentru Gazetă.

”Guriță” se află azi la Napoli, unde a discutat cu Maurizio Sarri, antrenorul lui Vlad Chiricheș. ”Am vorbit circa jumătate de ceas cu Sarri, înaintea antrenamentului. Mi-a spus că e foarte mulțumit de Vlad, e un om pe care se bazează, dar concurența e foarte mare în lot. Toată lumea vorbește la superlativ despre Chiricheș. I-am transmis și eu că mi-ar plăcea ca Vlad să joace mai mult. Vom vedea!”, a mai punctat Contra pentru sursa citată.