OUT înainte de EURO 2024: ”Leziune a ligamentului încrucișat anterior”
sorisimo
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Cei patru străini de pe lista lui Burleanu, şanse mici să vină. "Discuţiile sunt avansate", susţine FRF

29.06.2016, 22:59

După dezastrul de la Euro, conducerea FRF ia în serios alegerea unui selecţioner străin. Pe lângă Gianni De Biasi şi Lars Lagerback, pe lista Federaţiei se află şi doi antrenori germani: Ralf Rangnick şi Armin Veh, fostul antrenor al lui Ciprian Marica de la Stuttgart. Veh este cel mai titrat dintre toţi, el cucerind titlul în Bundesliga cu şvabii, în 2007. Chiar şi aşa, numirea unuia dintre ei pare în acest moment destul de îndepărtată.

collage nationala-4
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Toate indiciile conduc spre un tehnician străin la cârma naţionalei, însă Burleanu are destul de mari probleme să ajungă la un numitor comun cu vreuna dintre ţinte. El ţine, în schimb, un as în mânecă, în măsura în care nu se va ajunge la un acord cu antrenorii de peste hotare: Mircea Rednic.

"Discuţiile sunt foarte avansate, nu vă pot spune decât că este un tehnician european. Avem un buget pentru viitorul selecţioner, dar contractul va avea un obiectiv de performanţă clar. Evident, obiectivul este calificarea la Mondialul din 2018. În caz contrar, contractul se va încheia", a dezvăluit azi secretarul general al FRF, Gabriel Bodescu, în ProSport.

Termenul limită anunţat de Burleanu pentru numirea noului antrenor e finalul Campionatului European, însă selecţionerul poate fi anunţat şi mai devreme, în măsura în care lucrurile se vor mişca în direcţia dorită. Improbabil, totuşi: o analiză atentă a situaţiei celor patru antrenori străini aflaţi în momentul de faţă pe "radarul" FRF ne arată destul de clar că numirea unuia dintre ei va fi foarte complicată, în primul rând ca urmare a resurselor financiare limitate avute de Federaţie.

De Biasi, pe lista Angliei


Presa din Italia a scris ieri despre interesul FRF pentru De Biasi, tehnician care a transformat total Albania, însă selecţionerul fostei adversare din Grupa A de la Euro a negat la Digi Sport Special informaţia (DETALII AICI), menţionând totuşi că este deschis unor posibile negocieri, în viitor.

Din câte se pare italianul e luat în calcul inclusiv pentru banca Angliei, astfel că şansele să fie o soluţie pentru noi sunt destul de mici. Aducerea lui ar fi fost un plus nu doar raportându-ne la performanţele avute pe banca Albaniei, dar şi al faptului că a studiat foarte bine tricolorii pentru meciul direct de la Euro. În plus, în trecutul recent, o mulţime de antrenori italieni s-au perindat prin Liga 1, astfel că ar fi avut acces la informaţii mult mai repede decât un antrenor provenit dintr-o altă şcoală.

Nemţii sunt prea scumpi

Dorinel Munteanu nu crede în varianta unui selecţioner german. Armin Veh (liber de contract după despărţirea de Eintracht Frankfurt) şi Ralf Rangnick (fost la Schalke04, ultima oară la RB Leipzig) au pretenţii salariale prea mari pentru ce îşi poate permite FRF, spune fostul internaţional.

"Armin Veh este un antrneor cu experienţă, a câştigat campionatul în Germania. Este un antrenor bine cotat, atât din punct de vedere profesional, dar ca si nume. Nu cred ca un Armin Veh sau Rangnick  vin pe un salariu de 300-400 de mii de euro", a mărturisit Munteanu, un tehnician care a rămas extrem de bine conectat în continuare la realităţile fotbalului german.

Lagerback vrea pauză

Până de curând un colaborator apropiat al lui Burleanu, Aurică Ţicleanu, fostul șef al Departamentului de Scouting al FRF şi vicepreședinte al Comisiei Tehnice de la FRF, a vorbit la Fotbal Club, ieri, despre oportunitatea numirii suedezului de pe banca Islandei.

"Sunt convins că sunt discuţii cu mai mulţi antrenori. Cred că mai sunt antrenori care încă sunt în cursă la Euro. Este vorba de Lagerback, care e la final de contract. Uitaţi-vă ce a făcut din această echipă inimoasă a Islandei. Nu doar că a lăsat Olanda acasă, dar acum a trimis şi Anglia acasă", a spus Ţicleanu.

Marea problemă pentru Burleanu în tentativa de convingere a selecţionerului Islandei nu este neapărat reprezentată de salariul acestuia. Cu toat că Lagerback este remunerat de Islanda cu 440.000 de euro/an, iar acum cota sa este în continuă creştere. Principalul impediment - în măsura în care s-ar face rost de bugetul necesar (Burleanu a indicat faptul că jumătate de milion e limita maximă pentru salariul viitorului selecţioner) - este reprezentat de faptul că Lagerback a anunţat că vrea să stea, cel puţin o perioadă, departe de fotbal. Acesta este, de altfel, şi principalul motiv pentru care Islanda nu i-a făcut o ofertă foarte bună, în condiţiile în care a scris istorie la cârma naţionalei, calificând micuţa ţară nordică până în sferturile Euro (joacă duminică, împotriva Franţei, pentru un loc în "careul de aşi").

Varianta Rednic

Numele lui Niko Kovac, fostul selecţioner al Croaţiei, a fost şi el vehiculat în mediile federale, însă în acest moment şansele ca el să vină par destul de mici, astfel că Burleanu se gândeşte inclusiv la o variantă autohtonă: Mircea Rednic.

După un sezon excelent la Dinamo, tehnicianul nu s-a înţeles cu Negoiţă asupra planului pe termen mediu şi lung şi a ales să se despartă de gruparea din Ştefan cel Mare, conştient că nu are climatul necesar câştigării de trofee.

În contact cu unele formaţii din Belgia, tehnicianul a demonstrat la fiecare echipă pe care a condus-o că e capabil de lucruri importante, chiar dacă nu a beneficiat, cel puţin în România, de bugete foarte mari. Într-un fel, Rednic ar avea de făcut la naţională exact ce a reuşit la Dinamo: să obţină maximum dintr-o echipă limitată, care nu posedă foarte multe variante de calitate sau jucători de perspectivă care să vină din urmă.

Din punct de vedere financiar, "Puriul" ar fi o variantă foarte bună, o remuneraţie de aproximativ 250.000-300.000 de euro anticipându-se că ar fi suficientă. Un argument în favoarea variantei Rednic este reprezentat de modul în care acesta a abandonat de curând tratativele cu Pandurii, deşi la un moment dat se părea că cele două părţi s-au pus de acord asupra termenilor viitoarei înţelegeri.

De notat că în atenţia lui Burleanu s-au mai aflat doi tehnicieni români, însă ambii sunt în acest moment imposibil de adus. Cosmin Contra tocmai a semnat cu Alcorcon, în timp ce Cosmin Olăroiu, febleţea preşedintelui FRF, cel care a fost ţinta lui Burleanu de când a venit la şefia Federaţiei, este mult prea scump pentru posibilităţile financiare actuale. 

Un lucru este cert, însă: deşi Federaţia încearcă să pară foarte stăpână pe situaţie în problema numirii selecţionerului, lucrurile sunt departe de a se rezolva în viitorul foarte apropiat. Este destul de probabil ca Burleanu să testeze în următoarele zile şi alte piste, în încercarea de a aduce la cârma naţionalei cel mai bun "produs" din punct de vedere al raportului calitate/preţ. 

Etichete: romania , selectioner romania , romania cauta selectioner , selectioner strain romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
timi2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”