• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Echipa naţională de fotbal a României va efectua stagiul de pregătire din această iarnă, programat în perioada 25 ianuarie - 6 februarie, în Turcia, această variantă fiind agreată în defavoarea cantonamentelor din Spania sau Emiratele Arabe Unite, a anunţat antrenorul secund al primei reprezentative, Daniel Isăilă.

"Cantonamentul echipei naţionale din această iarnă s-a bătut în cuie, va fi în Turcia, la Belek. Nu am stabilit încă hotelul. E OK Turcia, pentru că majoritatea echipelor sunt acolo la pregătire şi e uşor şi pentru ei. Avem o arie de selecţie destul de restrânsă, dar încercăm la această acţiune să îmbinăm jucători experimentaţi cu cei de perspectivă" a spus Isăilă la Casa Fotbalului.

El a menţionat că adversarele echipei naţionale din partidele amicale vor fi anunţate în zilele următoare. "Încă nu am stabilit adversarii sută la sută. A fost un impediment pentru că nea Puiu (n.r. - selecţionerul Anghel Iordănescu) a dorit foarte mult să întâlnim în amicale echipe reprezentative şi din acest motiv a fost dificil să găsim adversari. Se pare că suntem pe drumul cel bun, vom vedea. Deocamdată nu putem spune ce adversari am găsit, sperăm să o facem în zilele următoare", a afirmat secundul.

Daniel Isăilă este de părere că în cele din urmă se va ajunge la o înţelegere cu staff-ul echipei Steaua pentru a-i lăsa pe jucători să participe la cantonamentul naţionalei. "Nu am mai discutat cu Laurenţiu Reghecampf. Doar ce am vorbit înainte de începerea pregătirilor. Dar eu cred că se va ajunge la o înţelegere (n.r. - cu Steaua), se face prea mult tam-tam cu acest subiect" a precizat Isăilă.

Tehnicianul a adăugat că Steaua este singurul club care nu este de acord ca jucătorii săi să se prezinte la acţiunea echipei naţionale. "Din ce am discutat, nicio altă echipă nu se împotriveşte. Şi mi se pare normal, pentru că nu cred că jucătorii nu şi-ar dori să vină la echipa naţională. Mai ales că nu mai avem nicio echipă angrenată în cupele europene. Aşa că singura angrenată într-o competiţie internaţională este echipa naţională, la turneul final, şi cred că ar trebui susţinută" a precizat el.

AGERPRES