• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

După Italia și Spania, naționala României este aproape de perfectarea unui meci amical cu campioana mondială en-titre, înainte de turneul final din Franța, din luna iunie. ”Tricolorii” ar urma să dea piept cu Neuer, Ozil, Kroos, Thomas Muller și compania la sfârșitul lunii mai.

Meciul amical România-Spania, din 27 martie, este cea mai importantă partidă de pregătire a ”tricolorilor” pentru Euro 2016 stabilită până acum. Jocul are o importanță cel puțin la fel de mare pentru campioana europeană en-titre, Vicente del Bosque anunțând că după amicalul cu România va definitiva lista celor 23 de jucători care vor face deplasarea la Europene.

Cum Arena Națională, stadionul cu cea mai mare capacitate pe care poate juca naționala lui Iordănescu în România, este în continuare neutilizabilă, din cauza problemelor cu avizul ISU, la un moment dat s-a pus problema mutării partidei amicale cu Spania la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, unde se va disputa și partida cu Lituania, de pe 23 martie.

Spaniolii vor neapărat să joace la București

Federația Română de Fotbal încearcă din răsputeri să obțină avizul favorabil pentru ca meciul cu Spania să se dispute, totuși, la București, întrucât aceasta este și dorința naționalei spaniole. Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al FRF, oficialii de la Casa Fotbalului anunță că Federația e dispusă să plătească costurile expertizei de la Arena Națională, pentru a grăbi repunerea în funcțiune a arenei.

”Federația Română de Fotbal a trimis în cursul acestei zile o adresă oficială către Primăria Municipiului Bucureşti prin care şi-a oferit disponibilitatea de a acoperi de îndată şi integral costurile necesare expertizării mostrelor de material din care a fost realizată copertina ce compune acoperişul Arenei Naționale

Astfel, Federația Română de Fotbal depune în continuare toate eforturile pentru soluţionarea problemei privind acordarea autorizației de funcționare a Arenei Naționale din partea Primăriei Municipiului București, a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a autorităților responsabile.

Federația Română de Fotbal a comunicat din timp administratorilor arenei, Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București și, implicit, Primăriei Municipiului București, planul de activități și evenimente sportive, inclusiv al jocurilor de pregătire pentru Campionatul European 2016, ce ar urma să se desfășoare pe acest stadion în următoarea perioadă.

Meciul România – Spania se va disputa pe 27 martie 2016, pe teren propriu, iar varianta de locație a disputării partidei agreată de Federația Spaniolă inclusiv prin vocea jucătorilor campioni europeni a fost și este în continuare Arena Națională din București”, semnează Secretariatul General al Federației Române de Fotbal comunicatul publicat în urmă cu șase zile pe site-ul oficial.

Negocieri cu Germania și Rusia pentru cantonamentul din mai

La finalul anului trecut, Anghel Iordănescu anunța că a cerut șefilor de la Casa Fotbalului perfectarea a cinci-șase amicale puternice până la turneul final, nominalizând echipele Italiei, Spaniei, Germaniei, Belgiei și Angliei. Deja primele două au fost bifate. După amicalul cu Italia, din noiembrie, de la Bologna, încheiat la egalitate, 2-2, ”tricolorii” vor da piept și cu echipa lui Del Bosque, pe 27 noiembrie, chiar dacă încă nu se știe unde se va disputa întâlnirea.

Acum, șefii FRF sunt aproape să-i îndeplinească lui Iordănescu și o a treia dorință. România are șanse mari să întâlnească Germania, campioana mondială, în luna mai, într-un meci amical disputat în stagiul de pregătire din Austria. Pentru cel de-al doilea meci de pregătire din cantonamentul respectiv, FRF negociază cu Rusia. Cele două meciuri se vor disputa pe 22 sau 23 mai, respectiv pe 26-27 mai.

”Programul de pregătire al naționalei nu se oprește aici, la acest cantonament din Turcia. Urmează două amicale în luna martie. Unul pe 23, cu Lituania, și pe 27, cu Spania.

Vom mai avea un cantonament în Austria sau în nordul Italiei, care va începe pe 18 mai. În zilele următoare îl vom definitiva. Acolo vom întâlni încă o echipă puternică. De asemenea, pe 3 iunie vom juca un amical de adio înainte de Euro, cu Georgia. Ne dorim ca meciul să fie la București”, a declarat Răzvan Burleanu, într-o conferință de presă.

Ultimul meci înainte de Euro, cu Georgia

În fine, ultimul meci amical al naționalei lui Iordănescu se va disputa în compania Georgiei, pe 3 iunie, la București. După două zile de la această partidă, pe 5 iunie, delegația României va pleca în Franța, unde va pregăti turneul final, la care va debuta chiar în meciul de deschidere de la Paris, împotriva echipei gazdă, pe 10 iunie, în grupa A.

Meciurile de pregătire ale României înainte de Euro:

România-Lituania - 23 martie (Cluj-Napoca)
România-Spania - 27 martie (București*)
România-Germania - 22-23 mai sau 26-27 mai (Austria)
România-Rusia - 22-23 mai sau 26-27 mai (Austria)
România-Georgia - 3 iunie (București*)

* - dacă se va rezolva problema avizului ISU al Arenei Naționale

Programul partidelor de la Euro al României:

10 iunie, ora 21.00: Franţa - România, Stade de France - Saint-Denis

11 iunie, ora 15.00: Albania - Elveţia, stadionul Bollaert-Delelis - Lens

15 iunie, ora 18.00: România - Elveţia, stadionul Parc des Princes - Paris

15 iunie, ora 21.00: Franţa - Albania, stadionul Velodrome - Marsilia

19 iunie, ora 21.00: România - Albania, Stade des Lumieres - Lyon

19 iunie, ora 21.00: Elveţia - Franţa, stadionul Pierre-Mauroy - Lille