• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pentru Florin Andone retrogradarea cu Cordoba în Segunda și ratarea unui transfer în vară, deși era dorit de trei echipe rămase în La Liga, ar putea fi cel mai bun lucru care i se putea întâmpla.

Declarat cel mai bun jucător din Segunda în luna octombrie, Florin Andone este golgheterul echipei (5 goluri în 10 partide), cel mai în formă jucător al Cordobei, dar și cel mai scump, fiind cotat la 2 milioane de euro. De când a ajuns cu echipa andaluză în Segunda, Andone a debutat și la echipa națională, unde a strâns deja trei prezențe în teren și cinci selecții.

Când se părea că lucrurile nu puteau merge mai bine pentru atacantul de 22 de ani, românul a fost inclus, în această săptămână, în cel mai valoros prim 11 din Segunda Division. Andone e singurul reprezentant al Cordobei - colider, alături de Osasuna, în liga a doua spaniolă - în această echipă.

Cel mai scump și valoros prim 11 din Segunda este alcătuit din trei jucători de la Almeria, trei de la Valladolid și câte unul de la Zaragoza, Leganes, Elche, Bilbao Athletic (echipa a doua a lui Athletic Bilbao) și Cordoba. Din această echipă ideală face parte și fostul jucător al lui CFR Cluj, argentinianul Sebastian Dubarbier.

Cel mai bun 11 din Segunda:

Bruno Varela (Valladolid) - Ximo Navarro (Almeria), Jesus Vallejo (Zaragoza), Pablo Insua (Leganes), Sebastian Dubarbier (Almeria) - Pedro Tiba (Valladolid), Javier Espinosa (Elche) - Zongo (Almeria), Unai Lopez (Bilbao), Mojica (Valladolid) - Florin Andone (Cordoba).

Cosmin Contra, fostul antrenor al lui Getafe, aflat încă sub contract cu chinezii de la Guangzhou R&F, este fascinat de jucătorul Cordobei, despre care crede că poate fi viitorul star al naționalei României, recomandând să fie utilizat mai des.

"Mi-aș dori să-l văd titular în echipa națională pe Florin Andone, fiindcă și anul trecut, în prima divizie, și în acesta, în Segunda Division, e considerat cel mai bun om de la Cordoba. E un atacant pe care, din păcate, nu îl cunoaștem în România, dar eu îl văd aproape la fiecare sfârșit de săptămână. Cred că merită să primească o șansă, pentru că nu i s-a dat niciuna de a juca de la început", a explicat Cosmin Contra, în direct la Digi Sport.

Florin Andone are o clauză de reziliere la Cordoba de 6 milioane de euro și, în vară, după un retur excelent făcut în Primera Division, a avut oferte de la Malaga, Espanyol și Betis Sevilla. Cordoba a refuzat să-l vândă, întrucât niciuna din oferte nu depășea 2,5 milioane de euro și andaluzii vor să obțină bani mai mulți pe el, considerându-l cel mai bun produs ”de export”. În cazul în care se va menține pe linia din prezent și dacă va promova cu Cordoba, un transfer la o echipă mai bună a Spaniei este foarte probabilă pentru internaționalul român.