• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Selecționata de tineret a României a fost învinsă clar în ultimul meci din grupa a 6-a preliminară pentru Campionatul European din 2015, scor 0-8 cu Germania.

Rămași fără șanse de calificare la turneul final, jucătorii lui Viorel Moldovan au primit gol dupa gol de la reprezentativa similară a Germaniei, una în care a fost titular Jonas Hofmann, om de bază la Borussia Dortmund în sezonul trecut, dar care a fost împrumutat de Jurgen Klopp la Mainz.

Nemții au deschis scorul prin Malli, fotbalistul lui Mainz, după numai 22 de secunde. În următorul sfert de oră, tricolorii au avut mari probleme în defensivă și au mai scos de două ori mingea din poartă, în urma unor erori impardonabile chiar și la un asemenea nivel.

Chiar înainte de pauză, scorul a căpătat proporții, după ce gazdele au făcut șah-mat apărarea României. La fel de ușor a fost înscris și golul 5 al Germaniei. Mijlocașul celor de la Hertha Berlin, Nico Schulz, a fost de neoprit și a punctat cu ușurință în poarta lui Brănescu.

Da Costa, jucător în liga a doua din Germania, la Ingolstadt, și-a trecut și el numele printre marcatori. Înfrângerea a devenit și mai usturătoare cu 4 minute înainte de final, la golul lui Stark.

Până la final s-a făcut și 8-0, la Magdeburg, după ce Jonas Hofmann a izbutit dubla. Tricolorii au terminat în genunchi un meci de "coșmar", în care s-au apărat dezastruos, nereușind nici măcar un gol de onoare în poarta lui Horn, titular în Bundesliga, la nou-promovata FC Koln.

La nemți a fost integralist și Emre Can, jucător achiziționat de Liverpool în această vară, de la Bayer Leverkusen, pentru suma de 12 milioane de euro, dar și Robin Knoche, om cu 32 de meciuri în sezonul trecut din Bundesliga, pentru VFL Wolfsburg.

ECHIPELE:

Germania: 23. Timo Horn - 5. Danny da Costa, 16. Robin Knoche, 2. Dominique Heintz, 3. Christian Gunter (18. Nico Schulz, 46) - 11. Emre Can, 10. Moritz Leitner (căpitan) - 21. Jonas Hofmann, 19. Amin Younes (4. Niklas Stark, 46), 8. Yunus Malli (13. Felix Klaus, 67) - 17. Philipp Hofmann.

Selecţioner: Horst Hrubesch

România: 1. Laurenţiu Brănescu - 6. Mihai Bălaşa, 3. Bogdan Ţîru, 5. Deian Boldor, 4. Steliano Filip - 14. Dragoş Nedelcu, 7. Alexandru Creţu - 11. Claudiu Bumba (16. Doru Popadiuc, 67), 10. Gabriel Iancu (căpitan; 18. Alexandru Buziuc, 55), 17. Florin Tănase (8. Dorin Rotariu, 24) - 9. George Puşcaş.

Selecţioner: Viorel Moldovan

Naţionala sub 21 a României a încheiat grupa 6 pe locul 2, cu 12 puncte, după ce Muntenegru a pierdut neașteptat în Insulele Feroe, 0-1. Pe primul loc a terminat Germania, cu 20 de puncte.