• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

România - Olanda 0-3. La ultimul meci al anului, naţionala României a suferit primul eşec de când îl are pe Cosmin Contra selecţioner.

România - Olanda s-a încheiat 0-3! ”Am întâlnit un adversar mult mai valoros, o echipă cu jucători cu experiență, care joacă la cluburi importante. Noi nu am fost la fel de determinanți. Diferența de rezutlat cred că a fost cauzată de valoarea superioară a olandezilor”, a spus Gică Popescu imediat după meci la Digi Sport Special.

Două centrări ale lui Berghuis au dus la reușitele lui Memphis Depay și Ryan Babel. Luuk De Jong a înscris dintr-un nou assist semnat de Berghuis, la ultimul meci al batavilor cu Dick Advocaat selecţioner.

”Sper să nu se supere Cosmin, dar, în seara aceasta, am avut senzația că nu a realizat că e antrenorul echipei naționale. A chemat jucători pe care nu i-a băgat deloc în ambele meciuri. Cred că singurii pe care nu i-a băgat sunt cei doi jucători ai Craiovei, Bancu și Băluță. Dacă tot chemi jucători la echipa națională, atunci trebuie să-i bagi în meciurile amicale. Băluță e unul dintre cei mai în formă jucători din campionat.

Cosmin trebuie să realizeze că nu mai este antrenorul lui Dinamo. Este antrenorul echipei naționale”, a mai spus ”Baciul”.

”Baciul” a continuat să îi reproșeze actualului selecționer că nu i-a folosit pe toți jucătorii convocați pentru partida cu Olanda. ”Pe Hanca îl iei și îl bagi titular. Eu dacă eram antrenorul echipei naționale, nu l-aș fi convocat, după ceea ce s-a întâmplat. Pe el îl bagi pentru că vine de la Dinamo și pe ceilalți doi, nu, pentru că vin de la Craiova?”, a mai spus Popescu.

Pe de altă parte, Gică Popescu a privit și partea plină a paharul și spune că a văzut o schimbare în jocul naționalei.

”Echipa națională parcă joacă altceva. Joacă românește, nu ca în epoca Daum. Cosmin le-a dat suflu jucătorilor, au plăcere de a juca la echipa națională. Se simte acest lucru, se vede o schimbare de atitudine, se vede plăcerea jucătorilor. Dar el trebuie să realizeze, să fie corect, în primul rând, când face selecția”, a mai fost de părere Gică Popescu.

România a fost învinsă pentru a 10-a oară de Olanda în cele 14 meciuri directe. ”Eu am crezut că vrea să reconstruiască echipa națională. De aceea l-a chemat pe Alibec, care e jucătorul cel mai ieșit din formă. A arătat că se gândește la viitor, dar, dacă te gândești la viitor, dă-le, omule o șansă, și lui Băluță și Bancu. Nu doar pentru că vin de la Craiova”, a încheiat Gică Popescu la Digi Sport Special.