• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 17:35: Finanțatorul stelist Gigi Becali a infirmat zvonurile care îl dădeau pe el drept cel care a interzis prezența la lotul național a celor 6 jucători convocați de principiu de selecționerul Anghel Iordănescu.

"Eu îi las pe jucători la națională, dar am înțeles că nu îi mai cheamă 'Tata Puiu'", susține patronul roș-albaștrilor.

Florin Niță, Paul Papp, Alex Chipciu, Adi Popa, Mihai Pintilii și Alin Toșca erau cei 6 jucători ai campioanei care ar fi trebuit să se prezinte luni la lot, pentru a merge în Antalya, locul unde Iordănescu a organizat un stagiu de pregătire.

Deși apăruseră informații potrivit cărora Gigi Becali le-ar fi comunicat subalternilor săi să nu îi lase pe fotbaliști la națională, omul de afaceri spune că nici nu se pune problema.

"Nu-i adevărat, nici nu știam eu că nu merg la națională, acum am aflat. Eu îi las pe jucători la națională, dar am înțeles că nu îi mai cheamă 'Tata Puiu' (n.r. selecționerul Anghel Iordănescu)", a declarat Gigi Becali, în exclusivitate pentru Digi Sport.


Lotul divizionar convocat de Anghel Iordănescu pentru turneul de pregătire din Antalya pleacă luni spre Turcia, dar nu va mai cuprinde vreun fotbalist de la Steaua. Gigi Becali a decis ca cei șase jucători ai campioanei să nu răspundă pozitiv convocărilor.

Laurențiu Reghecampf a încercat să ajungă la un compromis cu selecționerul, antrenorul Stelei dorind ca acesta să ia în cantonament câte trei jucători ai săi, în două etape, dar Iordănescu i-a transmis că nu e de acord cu asta și i-a spus că ori vor veni toți șase de la început la final, ori niciunul. În acel moment, Gigi Becali, susțin sursele Digi Sport, a comunicat subalternilor săi că nimeni nu mai merge la lot luni.

Patronul Stelei a profitat de faptul că nefiind dată FIFA pentru convocări, clubul său nu poate fi pedepsit. Asta chiar dacă acest cantonament a fost aprobat de Comitetul Executiv al FRF. Steaua nu poate fi pedepsită de o hotărâre care încalcă o prevedere FIFA.

Becali face, practic, ce Reghecampf în toamna trecută la Litex, când, de asemenea, a refuzat să pună la dispoziția loturilor de seniori și tineret ale Bulgariei 12 jucători într-o perioadă în care nu era dată FIFA pentru convocări la națională.

Iordănescu îi convocase pentru stagiul din Turcia pe Florin Niță, Paul Papp, Alex Chipciu, Adi Popa, Mihai Pintilii și Alin Toșca.