Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Adio, Rangers! Scoțienii au pregătit oferta: 16.000.000€ pentru înlocuitorul lui Ianis Hagi
Romania v Colombia - International Friendly
Scoțienii au rămas uimiți de decizia luată în cazul lui Ianis Hagi: "Răsturnare uriașă de situație"
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Hagi reacţionează după scandalul de la naţionala U17. Scrisoare către Iordănescu

30.03.2015, 11:37

Gheorghe Hagi a reacţionat după scandalul de la naţionala U17 şi lasă de înţeles că fiul său, Ianis Hagi, ar putea să refuze viitoarele convocări, în cazul în care directorul pentru dezvoltare sportivă din cadrul FRF, Zoltan Kovacs, nu va demisiona.

ianis hagi-1
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Hagi susţine că oficialul federaţiei "i-a jignit şi i-a umilit" în public pe fiul său şi pe alţi doi jucători de la Viitorul, înaintea turneului de elită din Anglia, acolo unde România a pierdut toate cele trei meciuri.

Fostul căpitan al echipei naţionale consideră că unul dintre motivele rezultatelor slabe îl reprezintă comportamentul lui Kovacs, căruia i se cere demisia, într-o scrisoare deschisă adresată selecţionerului Anghel Iordănescu, cel care ocupă şi funcţia de preşedinte al Comisiei Tehnice a FRF.

De asemenea, Hagi precizează că a aşteptat disputarea turneului de elită din Anglia şi a meciului naţionalei mari cu Insulele Feroe înainte de a avea o reacţie oficială, pentru a nu se consideră că doreşte să creeze tensiune înaintea unor jocuri importante. 

Iată mai jos scrisoarea integrală trimisă de Hagi:


"Stimate domnule Anghel Iordănescu,

Vă adresez această scrisoare publică, în calitatea dumneavoastră de Preşedinte al Comisiei Tehnice a FRF, după încheierea turneului de elită al naţionalei U17 şi după jocul oficial al naţionalei României cu Insulele Feroe, pentru a nu crea o atmosferă tensionată înaintea acestor jocuri oficiale.

Mi-am permis să vă scriu această scrisoare în calitate de fost component, căpitan, lider al generaţiei pe care aţi condus-o spre cele mai bune rezultate din istoria fotbalului românesc şi nu în ultimul rând, ca părinte al jucătorului echipei naţionale U17, Ianis Hagi.

Având această funcţie importantă în Federaţia Română de Fotbal, cunoaşteţi, sau aţi fost informat despre tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă la naţionala U17, unde trei jucători, Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi (care s-au pregătit şapte luni cu echipa de seniori a Academiei Gheorghe Hagi, antrenată de subsemnatul), au fost jigniţi şi umiliţi de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, atât la şedinţa tehnică, cât şi pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia.

Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), “You are nothing , You are zero " (eşti un nimic , eşti un zero).

Toate aceste afirmaţii menţionate mai sus au fost făcute în prezenţa celorlalţi membri ai lotului şi ai staff-ului tehnic, în condiţiile în care Ianis Hagi este căpitanul de echipă al naţionalei U17, ales prin vot de către jucători, iar ceilalţi doi jucători, Coman şi Casap, sunt doi dintre liderii acestei generaţii.

Cei trei jucători (aşa cum rezultă şi din statistici) au avut în ultimii doi ani rezultate sportive foarte bune şi un comportament ireproşabil (Coman - golgheter, Ianis Hagi – cel mai bun pasator, Casap - om de bază al echipei, jucător polivalent).

Este inadmisibil ca domnul Kovacs, reprezentantul FRF, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, să aibă asemenea comportament faţă de jucători, jignind şi umilind trei copii, componenţi de bază ai naţionalei U17, spunându-le în prezenţa colegilor şi antrenorilor lor că “sunt un nimeni, că sunt un zero”.

Cum s-au simţit, domnule Anghel Iordănescu, aceşti copii de 16 ani când colegii şi antrenorii lor îi priveau în momentul în care erau jigniţi şi umiliţi de către domnul Kovacs?

Cum credeţi că s-au simţit, domnule Anghel Iordănescu, ceilalţi jucători ai naţionalei U17 şi ce încredere să mai aibă în momentul în care liderii lor au fost făcuţi zero sau nimicuri ?

Aceeaşi atitudine jignitoare a avut-o domnul Kovacs şi ulterior, în interviul acordat site-ului ProSport, unde a menţionat că fiul meu, Ianis, nu este Hagi. Indiferent dacă domnului Kovacs îi convine sau nu, pe Ianis îl cheama Hagi, este băiatul meu şi sunt foarte mândru de tot ce a făcut în viaţă până în prezent, mai ales de rezultatele sale fotbalistice, apreciate public (prin intermediul mass-media) în ultimii doi ani de către majoritatea oamenilor de fotbal din România (antrenori, ziarişti, jucători, conducători).

Îi transmit public domnului Kovacs că nu merită funcţia atât de importantă pe care o deţine în cadrul FRF, iar rezultatele loturilor naţionale de juniori din ultima perioadă demonstrează acest lucru.

Personal, cred că afirmaţiile domnului Kovacs demonstrează că nu este un bun pedagog, iar astfel de jigniri adresate jucătorilor naţionalei U17 au contribuit major la demoralizarea acestora şi la rezultatele negative obţinute la turneul de elită din Anglia.

Totodată, vă rog, domnule Anghel Iordănescu să spuneţi tuturor iubitorilor fotbalului dacă domnul Kovacs se află printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii zece ani, aşa cum a susţinut domnia sa în momentul în care a primit această funcţie în FRF.

Eu ştiu din discuţia avută cu dumneavoastră că, după lecturarea cărţii lui Michel Sablon (directorul tehnic al Federaţiei Belgiene de Fotbal şi coordonatorul întregului proiect tehnic pe baza căruia s-a dezvoltat fotbalul belgian) aţi constatat că “specialistul” Kovacs nu se afla printre conducătorii / membrii / voluntarii enumeraţi de autor.

Dacă este adevărat ceea ce mi-aţi comunicat, citind cartea mai sus amintită, înseamnă că domnul Kovacs ne-a minţit şi în această situatie trebuie să îşi prezinte demisia de onoare din funcţia pe care o deţine în cadrul FRF.

După o discuţie avută cu fiul meu, în momentul întoarcerii de la turneul din Anglia, am stabilit de comun acord că are nevoie de o perioadă pentru a reflecta la tot ce s-a întâmplat în ultimele două luni la naţionala U17 , urmând ca ulterior să luăm o decizie.

Cu deosebită stimă şi respect,
Gheorghe Hagi"

Etichete: gheorghe hagi , ianis hagi , nationala u17


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Gheorghe Hagi, surprins înaintea meciului Farul - CFR Cluj. ”Nu știam asta”
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Chemat la ”probe”? De ce depinde viitorul lui Ianis Hagi
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Gică Hagi a dezvăluit cine a fost idolul său. ”Ne-a arătat că poți fi cel mai bun”
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (20.12.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro