Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Captură de ecran 2024-03-28 141131
Andrei Borza a venit cu replica, după ce a fost ”pus la zid” de Edi Iordănescu
bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Torje, interviu fabulos în Marca: ”Muncim, credem și visăm că putem fi marea surpriză la Europene”

06.06.2016, 23:09

Gabriel Torje a oferit un interviu amplu cotidianului spaniol Marca, în care a vorbit despre Euro 2016, despre șansele echipei României la turneul final, dar și despre fanii români care îi vor însoți pe ”tricolori” în Franța.

Torje Ucraina
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Mijlocașul lui Osmanlispor a dat dovadă de foarte mult optimism, de un entuziasm contagios și de o mare nerăbdare să înceapă Campionatul European. ”Suntem pregătiți pentru Euro de când ne-am născut”, ”Mă emoționez chiar și la antrenament, dacă văd un steag al României fluturând”, ”Muncim, credem și visăm că putem produce surpriza la Euro”, ”Vom alerga, vom da totul și vom evolua ca și când ar fi ultimul meci de pe planetă” sau ”Ne-a fost foarte dor să fim aici” sunt doar câteva din declarațiile fabuloase ale mijlocașului român.

- Este primul tău mare turneu. Se putea ceva mai bine de atât?
- Este un vis împlinit, e primul meu turneu final, dar bineînțeles că acum vreau mai mult. Va fi dificil pentru noi, dar vom alerga ca nebunii, vom munci mai mult și mai mult și vom da tot ce putem pentru a ne asigura că România va face o imagine bună în Franța. Nu este un clișeu, dar suntem pregătiți pentru asta de când ne-am născut. Suntem pregătiți să luptăm pentru țara noastră.

- Cât de important e acest Euro pentru fotbalul românesc?
- Din păcate, e un moment foarte mare pentru țara noastră. Spun din păcate, pentru că România nu poate să-și propună calificarea la toate turneele finale. Nu ar trebui să fie atâtea tribune goale în fotbalul românesc, nu trebuia să încetăm să mai producem jucători talentați. Avem fotbalul în sânge. Trebuie doar să vezi câți copii încă joacă fotbal azi și câți părinți se bucură la derby-uri în La Liga. Nu trebuie să pierdem asta. Fotbalul este una dintre părțile cele mai frumoase ale țării noastre. Trebuie să strângem din dinți și să păstrăm asta.


- Ești emoționat înaintea debutului în fața Franței?
- Sunt emoționat înainte de Euro, evident. Mereu sunt emoționat. Chiar și când mă antrenez și văd un steag al României fluturând. La Euro 2016 jucăm pentru cel mai mare jucător pe care l-am văzut în viața noastră. Mă refer la publicul român. Românii au nevoie de naționala lor, pentru a putea fi mândri de ea. Îi asigur că suntem mândri că putem apăra tricoul României.

- Puteți fi voi surpriza turneului, în Franța?
- Muncim, credem și visăm să fim surpriza Europenelor. Vă pot asigura asta. Pe o scară de la 1 la 10, suntem de nota 12! Asta pentru că avem fanii de partea noastră. Niciodată nu am văzut atâta unitate și susținere. Vreau să fim cu capul sus în Franța. Steagurile vor fi și ele sus, în tribune.

- Ce părere ai de grupa României?
- Grupa? Asta e, asta ne-a picat. Cu Franța, nu trebuie să ne pierdem cumpătul. Toată planeta va vedea acest meci, e deschiderea turneului. Imaginați-vă că toată planeta va face același lucru vineri, de la ora 22:00. Păi asta se va întâmpla. Toți ne vor vedea pe noi. Este exact acel tip de meci pentru care trăiești. Atacăm sau ne apărăm? Nu știu. Vom vedea. Muncim, credem și visăm. Ăsta e planul nostru.

- Cât de departe poate ajunge România?
- Dacă îți dezvălui dorințele cele mai ascunse, niciodată nu se vor adeveri. Ar fi magic dacă am câștiga. Dar mai bine tăcem. Am zis deja că nu se îndeplinește dacă o spui în gura mare.

- Cât de des pe zi te gândești la meciul cu Franța?
Sunt mândru că pot juca la Euro și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut pentru mine în carieră. Sper să nu mă mai accidentez. Cum spunea Cruyff: ”Calitatea fără rezultate nu are sens, iar rezultatele fără calitate sunt plictisitoare”.

- Ajută-ne să înțelegem ce simte un fotbalist într-un asemenea moment, la Europene...
- Este un amestec de emoții și sentimente. Nu sunt căsătorit, dar cred că asta simte o femeie înaintea nunții. Sau un bărbat când își ține prima oară în brațe copilul. Nici copii nu am, dar așa cred că e. Vreau să jucăm atât de bine pe cât știm că o putem face. Să jucăm ca și cum ar fi ultima partidă din lume, nu prima de la Euro.

- Ești poreclit ”Messi al României” când jucai în țara ta. Asta e o presiune suplimentară asupra ta?
- Joc pentru naționala țării mele și asta nu e o presiune. Este o onoare. Când ascultăm imnul, însă, nu mai suntem Gabi, Vlad, Dragoș, Ciprian, Cristi... Suntem România! Ce te poate face să fii mai mândru de atât?

- E Franța o misiune imposibilă, dat fiind că e meciul inaugural?
- Îl voi cita din nou pe Cruyff. L-am iubit pe omul ăsta. ”Niciodată nu am văzut un sac de bani marcând goluri”. Vom trage ca nebunii, ne vom bate ca și când ar fi ultimul meci al vieții noastre. Nu știu care va fi scorul final, dar e necesar ca România să joace bine, cu capul sus. Să dăm totul.

- Care este principala calitate a României?
- Forța noastră este unitatea grupului. Simțim, totodată, sprijinul fanilor. Le-a lipsit un asemenea turneu final. Și nouă. Suntem tineri și vrem să demonstrăm că putem face ceva cu adevărat măreț. Suntem motivați. Avem slăbiciunile noastre, dar nu vi le spun, că poate francezii citesc interviul ăsta.

- Ți-e frică de cineva anume din grupa asta? Sau îți place ceva la vreo rivală?
- Sunt un mare fan al naționalei României. Celelalte echipe din grupă nu-mi plac deloc. Glumesc. Mă gândesc doar la echipa mea și la mine. Tricoul meu? Îl dau doar jucătorului nostru numărul 12, fanii. Ah, poate și lui Dragoș Grigore, prietenul și colegul meu, dacă-mi dă o pasă de gol.

- Pe o scară de la 1 la 10, care este forța României?
- 12. Pentru că suntem 12 în teren. E important să fim uniți, indiferent de ce se va întâmpla. Nu vreau să creez așteptări care nu pot fi atinse ulterior. Ne știm calitățile și slăbiciunile. Am suferit foarte mult și am pierdut multe ocazii de a ne califica la alte turnee. Nu ne-a plăcut. Românii merită o echipă națională de care să se poată simți mândri.

- Cine poate fi revelația echipei voastre?
- Eu! Îți dai seama că-mi doresc să fiu eu. Dar am mai zis deja cum e cu dorințele mărturisite. Glumesc! Oricare dintre jucătorii noștri poate fi revelația. România a produs o impresie puternică, ca echipă, nu doar cu unul sau doi jucători.

- Ne putem aștepta la un atac prin surprindere al României sau trebuie să ne așteptăm la o echipă axată pe apărare?
- E doar o minge pe teren, astfel că trebuie să lupți pentru posesie. Și, bineînțeles, apoi trebuie să marchezi. Vom da totul pentru ca asta să se întâmple.

- Ce are România și nu au alte naționale?
- O lungă absență de la turneele finale. Ne-a fost foarte dor să fim aici. Suntem foarte, foarte motivați. Iar fanii ne adoră. Și nouă ne-a fost dor de ei și sunt fericit că suntem împreună în Franța. Abia aștept să-mi văd compatrioții în tribunele Stade de France. Știu cât de impresionant e când strigă toți: ”Hai România!”.

Etichete: franta , romania , nationala , fani , euro 2016 , interviu , tricolori , marca , gabriel torje


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită

După ce Bayern Munchen i-a dat ultimatum, agentul lui Alphonso Davies a spus lucrurilor pe nume
Bayerns Alphonso Davies - FC Bayern München - Archivfoto RECORD DATE NOT STATED Fußball *** Bayerns Alphonso Davies FC B
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Xavi a ajuns în instanță, după ce a fost numit ”bufonul Europei” și ”antrenor cu metode criminale”
Citește și
Franța are propriul Messi! Cine este noua vedetă a fotbalului din Hexagon
St Georges Park, England, 26th March 2024: Stephen Mfuni (5) for England holding back Rayane Messi (9) for France during
Exclusiv ”Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Ce răspuns a oferit Anghel Iordănescu
iordanescu
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale