• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Veteranii rămân la putere la echipa națională. Iordănescu speră ca Marica și Mutu să confirme în Liga 1. "Am nevoie de lideri și jucători cu experiență la EURO", afirmă selecționerul, care le dă speranțe celor două vedete revenite în România în această iarnă.

"Cine nu are bătrâni, să-și cumpere", pare a fi proverbul preferat al lui Anghel Iordănescu. Selecționerul crede că revenirea lui Mutu și Marica în Liga 1 va fi benefică atât pentru campionat, cât și pentru națională.

"Eu apreciez și revenirea lui Marica, și poziția lui Mutu. Dorința lor de a juca la națională. Fotbalul românesc are nevoie de valori. Dacă vă uitați la lot, nu avem nume deosebite care să tragă echipa după el. Noi sperăm ca ei să revină și să atingă nivelul pe care îl cere echipa națională", a spus Anghel Iordănescu.

Selecționerul este îngrijorat de absența altui jucător cu experiență. Căpitanul Răzvan Raț s-a operat la umăr și va putea fi apt de joc cel mai devreme peste 3 luni.

"Din punctul meu de vedere nu e ușor să stiu ca Raț, om de bază la națională, cu extrem de multă experiență, a fost operat și are o pauză așa mare. Cu siguranță că turneul din această iarnă trebuie să îmi dea un titular pentru jocul cu Lituania din 23 martie, pentru că nu cred că va putea reveni până la acea dată", a adăugat tehnicianul echipei naționale.

Iordănescu vrea ca tricolorii să se prezinte în mare formă și pe 27 martie, la amicalul de lux contra campioanei europene, Spania. Antrenorul primei reprezentative este dezamăgit însă de problemele ivite la Arena Națională.

"Îmi doresc foarte mult să jucăm pe Arena Naționala. Nu știu dacă am putea să avem vreo scuză ca un meci cu o campionă mondială să nu se joace pe cel mai mare stadion al țării", a mai precizat Anghel Iordănescu.