• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cosmin Contra şi-a dat acordul să preia echipa naţională, dar Federaţia Română de Fotbal nu a renunţat încă la pista "Dan Petrescu". În acest moment, "Guriţă" are şansele cele mai mari să îi conducă pe tricolori, un lucru salutat de fotbaliştii din Generaţia de Aur.

Craioveanu l-a urmărit atent atât pe fotbalistul Contra, alături de care a jucat la Getafe, cât și pe antrenorul Contra, în perioada când acesta a reușit să salveze de la retrogradare formația de pe Coliseum Alfonso Perez.

"Este un antrenor foarte bun. A fost jucător de bază al naționalei, are personalitate, a avut rezultate enorme la Poli, la Petrolul și foarte foarte bune la Getafe. Mi se pare un tip ok și este o decizie foarte bună. Este un antrenor tânăr, de perspectivă și care știe cu ce se mănâncă fotbalul. A antrenat în cel mai bun campionat din lume. La Dinamo a luat echipa aproape afară din play-off și a dus-o pe locul 2-3. E un antrenor care are caracter foarte tare și știe să domine vestiarul. E greu să gestionezi un vestiar cu 23-25 de jucători, cum e la echipa națională. Contra e capabil să facă acest lucru" a declarat Gică Craioveanu în cadrul unei invervenții telefonice la emisiunea Fotbal European.

Prezent în studioul emisiunii, un al fost mare interanțional a aplaudat alegerea lui Contra pentru banca naționalei. Ilie Dumitrescu a precizat că ar fi fost de acord și numirea lui Dan Petrescu, cel care a fost prima opțiune a celor de la Federația Română de Fotbal.

"Este genul de antrenor care domină vestiarul prin metode de lucru. Este un antrenor autoritar, care se impune și vreau să văd o echipă cu atitudine la națională. Acestea cred că au fost criteriile: antrenori care muncesc foarte mult, care au o disciplină tactică și se ocupă de ambele faze. A fost o listă foarte scurtă. Mai erau Petrescu și Boloni, ultimul având un plus de experiență. Dacă te uiți la Contra și la Petrescu, au foarte multe caracteristici în comun: autoritari în vestiar, organizare ofensivă și defensivă foarte bună, muncesc foarte mult, au jucat la un nivel foarte înalt și cunosc și atmosfera la echipa națională. Mi-am dorit ca unul dintre cei doi să ajungă pe banca naționalei" a declarat Dumitrescu.