• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Drumul spre Euro 2016 trece prin Bulgaria pentru cei trei internaţionali români de la Ludogorets: Cosmin Moţi, Claudiu Keşeru şi Andrei Prepeliţă. Cei trei au un singur gând în minte - să câştige titlul pentru a-l impresiona pe Anghel Iordănescu.

După 20 de etape scurse, Ludogorets este lider în Bulgaria, la egalitate de puncte cu Levski. Chestionat ce ar alege între a fi campion cu Ludogorets și o calificare cu România din faza grupelor la Euro 2016, Keșeru a replicat:

”Hahahaha, asta e chiar o întrebare extrem de grea. Sunt două chestii pe care mi le doresc foarte mult. Vreau să fiu și la Euro, dar să joc și în grupele Champions League. Totuși, un Euro este o competiție la care nu ajungi mereu, pe când cu echipa de club ai șansa anual de a câștiga un titlu. Până la urmă națiunea primează”, a spus Keșeru.

În schimb, colegul său Andrei Prepeliță spune că exact aceste gânduri îl ajută să treacă mai repede peste pregătirea de iarnă.

”Vă dați seama că mai ales în perioada asta, când ți-e greu la pregătire, la antrenamente, te gândești de fapt pentru ce muncești și ce vrei de la viață. Automat, mie îmi vine în gând să câștig titlul cu Ludogorets, dar să fiu și la Euro 2016”, a spus Prepeliță.

Claudiu Keşeru are un gol marcat pentru România, cu Insulele Feroe, în 6 meciuri jucate în campania de calificare la Euro.