March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Giovanni Becali a dezvăluit totul: echipele din străinătate nu mai trimit scouteri pentru Dennis Man!
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
Exclusiv Columbia a fost la un pas să umilească România, așa că un fost căpitan a răbufnit. ”Acolo e cea mai mare problemă”
Romania v Colombia - International Friendly
Denis Drăguș are preț! Belgienii au anunțat câte milioane de euro vrea Standard Liege
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

România - Chile 3-2. Tricolorii au revenit de la 0-2 și au câștigat după super-execuțiile lui Stancu și Stanciu. Medel, eliminat!

13.06.2017, 20:57

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa statului Chile, campioana Americii de Sud, cu scorul de 3-2, marţi seara pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci amical.
Oaspeţii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Eduardo Vargas (8) şi Leonardo Valencia (18), dar tricolorii au reuşit să întoarcă scorul în repriza secundă, graţie golurilor marcate de Bogdan Stancu (31), Nicolae Stanciu (60) şi Alexandru Băluţă (83), profitând şi de faptul că sud-americanii au jucat circa o oră în inferioritate numerică.

romania faza meci
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

A fost doar a doua victorie a selecţionerului german Christoph Daum în opt meciuri (2-3-3), venită în urma unei reprize secunde excelente. Daum a operat patru modificări în echipa de start a României faţă de garnitura aliniată sâmbătă contra Poloniei (1-3), în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, dar debutul meciului a fost catastrofal pentru tricolori, oaspeţii marcând în minutul 8, prin Eduardo Vargas, cu şut de la 17 metri, fără replică pentru Pantilimon. Alexis Sanchez a încercat de lob din marginea careului, puţin peste poartă (10).

Prima ocazie a echipei noastre a venit în min. 13, când Andone a reluat din voleu puţin pe lângă poartă, la lovitura liberă a lui Stanciu. Apărarea noastră a fost surprinsă din nou în min. 18, când Leonardo Valencia, nemarcat, a şutat din unghi pe sub Pantilimon.

Tricolorii au avut o mare şansă de gol (20), dar Hanca a tras cu stângul din poziţie ideală şi portarul Herrera a deviat în corner. De partea cealaltă, Alexis Sanchez a fost blocat in extremis de portarul Pantilimon (22).

Stancu a ratat incredibil (26), reluând alături din 6 metri, poziţie centrală, la centrarea lui Benzar. Tot el a marcat primul gol al României, în min. 31, din lovitură liberă de la circa 24 de metri, la vinclu, după o execuție magistrală.


Oaspeţii au rămas în zece în min. 33, când l-a lovit fără minge pe Andone, după o şicană a acestuia. Spiritele se încinseseră mai devreme (28), după o intrare brutală a lui Aranguiz la Andone, în urma căreia mai mulţi jucători ai celor două echipe s-au îmbrâncit.

Prima repriză s-a încheiat cu o nouă oportunitate pentru echipa noastră, însă Stancu a reluat cu capul pe lângă ţintă (44), la centrarea lui Benzar.

La reluare, Stancu a irosit două şanse foarte bune, trăgând în plasa laterală (51) şi luftând din poziţie ideală (58). Arturo Vidal (55) l-a întors pe Ganea în careul nostru, dar a tras peste poartă.

Egalarea a venit în min. 60, la capătul unei execuţii de excepţie a lui Stanciu, cu şut de la 20 de metri care a lovit bară şi a intrat în plasă.

Deşi au mai avut acţiuni ofensive, oaspeţii nu au mai contat în atac, tricolorii zburdând pe teren. Herrera a respins şutul lui Grozav (62), după care tot jucătorul lui Terek Groznîi a tras puţin pe lângă poartă, la centrarea lui Toşca (74).

Ivan (78) a scăpat singur cu portarul, dar s-a încurcat în driblinguri şi a fost blocat de Roco. Băluţă, care a intrat cu numărul 13 pe tricou, a marcat la debutul său la naţională într-o zi de 13 iunie, reluând în plasă mingea respinsă de portar la şutul lui Stanciu de la circa 30 de metri (83).

Pe final, Chiricheş a fost aproape de un gol spectaculos (89), la centrarea lui Rotariu.

Următorul meci al tricolorilor va avea loc pe 1 septembrie, la Bucureşti, cu Armenia, în preliminariile Cupei Mondiale 2018. Chile va participa de sâmbătă la Cupa Confederaţiilor din Rusia, unde va întâlni pe rând Camerun, Germania şi Australia.

Partida de pe Cluj Arena a fost precedată de un moment emoţionant, în care Lucian Sânmărtean (37 de ani, 21 de selecţii, niciun gol) s-a retras din echipa naţională. El a primit o cupă din partea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu. Lovitura de start a partidei a fost dată de fiica lui Sânmărtean, Natalia.

România - Chile 3-2
Au marcat: Bogdan Stancu (31), Nicolae Stanciu (60), Alexandru Băluţă (83), respectiv Eduardo Vargas (8), Leonardo Valencia (18).
Eliminat: Medel 33

România: Pantilimon - Benzar (Ivan, 46), Chiricheş, Toşca, Ganea (Ţîru, 70) - Pintilii, R. Marin (Rotariu, 46) - Hanca, Stanciu (Bicfalvi, 86), Stancu (Băluţă, 66) - Andone (Grozav, 46).
Selecţioner: Christoph Daum.

Chile: Herrera - Diaz, Medel, Roco, Mena (Rodriguez, 89) - Aranguiz (Vidal, 54), Marcelo Diaz (Silva, 55), Gutierrez (Fuenzalida, 83) - Valencia (Isla, 46), 11. Vargas (Puch, 65), Alexis Sanchez.
Selecţioner: Juan Antonio Pizzi.


LIVE TEXT

Min. 90+4 - FINAL. ROMÂNIA - Chile 3-2

Min. 90 - CHIRICHEȘ  A VRUT SĂ ÎNSCRIE CU CĂLCÂIUL! Jucătorul lui Napoli l-a deposedat pe Alexis Sanchez, apoi i-a pasat pe dreapta lui Ivan, iar olteanul a trimis în fața porții acolo unde urcase Chiricheș, care a încercat o deviere cu călcâiul, nereușită însă.

Min. 89 - SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Mena, a intrat RODRIGUEZ

Min. 85 - SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Stanciu, a intrat BICFALVI

MIN. 83 - GOOOOOL ROMÂNIA: 3-2, BĂLUȚĂ! Mijlocașul Craiovei, aflat la debut a marcat golul ce poate fi al victoriei. Totul a plecat de la un aut al lui Toșca, Ivan a preluat și a scos în spate la Stanciu, acesta din urmă a șutat în forță din afara careului, Herrea a respins în față și Băluță, pe fază. a marcat sec

Min. 82 - SCHIMBARE CHILE! A ieșit Gutierez, a intrat FUENZALIDA

Min. 78 - OCAZIE MONUMENTALĂ ROMÂNIA! Stanciu i-a dat o pasă senzațională pe culoar lui Ivan, după care atacantul oltenilor a plecat în viteză spre poarta adversă. Ivan l-a culcta din dribling pe Roco, apoi a vrut să șuteze, dar Herrea venise la blocaj, astfel că a făcut un dribling scurt spre stânga, pentru a scăpa de portar și a vrut să finalizeze printr-un lob de senzație. Roco, căzut la pâmânt, a ridicat piciorul și a blocat balonul, astfel că faza s-a stins.

Min. 74 - MARE OCAZIE ROMÂNIA! Tricolorii au ”țesut” elegant pe partea stângă. Toșca a declanșat faza, apoi Stanciu i-a dat pasă lui Iavn, Ivan a retrimis la Toșca, fundașul central, intrat în careu, aproape de corner, a centrat în spate și Grozav a reluat bine, milimetric de bară.

Min. 70 - SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Ganea, a intrat ȚÎRU

Min. 66 - SCHIMBARE ROMÂNIA! A ieșit Stancu, a intrat BĂLUȚĂ

Min. 64 - SCHIMBARE CHILE! A ieșit Vargas, a intrat PUCH

Min. 62 - OCAZIE ROMÂNIA! Grozav și-a încercat șansa, cu un șut de la distanță, pe colțul lung, iar Herrera a fost nevoit să plonjeze și să acorde corner.

MIN. 60 - GOOOOOL ROMÂNIA: 2-2, STANCIU! Mijlocașul lui Anderlecht a restabilit egalitatea, după o execuție absolut fenomenală. Stanciu a primit o pasă, în afara careului, de la Ganea, a preluat, după care s-a dus puțin spre centru și a șutat superb cu dreptul. Mingea a lovit bara din stânga porții, după care a intrat în plasă.

Min. 58 - Stancu a luftat, deși era singur, după o pasă bună a lui Hanca

Min. 55 - OCAZIE CHILE! Vidal, abia intrat, a preluat superb, pe piept, în careul nostru, în spatele lui Ganea, l-a depășit apoi pe fundașul nostru din fentă, după care a șutat cu stângul puțin peste transversală.

Min. 55 - DUBLĂ SCHIMBARE CHILE!

A ieșit Araguiz, a intrat VIDAL
A ieșit Diaz, a intrat SILVA 

Min. 51 - OCAZIE ROMÂNIA! Stancu a trecut iar pe lângă egalare. Deși se afla în unghi închis, a șutat pe colțul scurt, dar în plasa laterală. Faza a plecat de la Hanca, care a centrat bine de pe dreapta, Ivan a prelungit pe spate cu capul, spre stânga, dar stancu n-a finalizat.

Min. 46 - A început repriza a doua. În acest moment avem cinci jucători de atac. Ivan joacă cel mai avansat, el i-a luat locul lui Andone, Stancu face presing, e atacantul secund, în dreapta atacului e Rotariu, în stânga e Grozav iar Stanciu evoluează în spatele celor doi atacanți Ivan și Stancu. 

În plus, pe lângă acești cinci jucători, și fundașii laterali sunt cu profil de atac. Hanca, trecut în apărare după ieșirea lui Benzar, s-a dezvoltat foarte mult și a ”explodat” ca mijlocaș ofensiv la Dinamo, în timp ce Ganea a jucat mijlocaș, la începutul carierei, la FC Brașov.

SCHIMBARE CHILE. A ieșit Valencia, a intrat ISLA

SCHIMBĂRI ROMÂNIA

A ieșit Andone, a intrat GROZAV
A ieșit Benzar, a intrat ROTARIU
A intrat Marin, a intrat IVAN 

Min. 45+1 - PAUZĂ.

Min. 44 - Stancu a reluat cu capul, din interiorul careului, după o centrrare a lui Benzar de pe dreapta, dar atacantul tricolorilor a fost imprescis.

Min. 36 - CG MARIN, după un fault asupra lui Aranguiz

Min. 33 - CR MEDEL! CHILE ÎN 10! Căpitanul selecționatei sudamericane l-a faultat pe Andone, după ce a cedat nervos, fără balon, iar arbitrul i-a arătat direct cartonașul roșu.

Min. 31 - GOOOOOL ROMÂNIA: 1-2, STANCU! Atacantul nostru a transformat impecabil, cu o execuție magnifică, dintr-o lovitură liberă, de la aproximativ 20 de metri, în vinclul din stânga sus al porții lui Herrera.

Min. 27 - CG ARAGUIZ pentru un fault dur asupra lui Andone

Min. 27 - MOMENT TENSIONAT PE ”CLUJ ARENA”. Florin Andone a fost faultat dur de către Aranguiz. Atacantul lui Depor a încercat să-și facă singur dreptate.

Min. 26 - ULUITOARE RATARE ROMÂNIA! Bogdan Stancu, dintr-o poziție foarte bună, a trimis pe lângă baraă, pe colțul scurt, după o centrare foarte bună a lui Benzar.

Min. 20 - MARE RATARE ROMÂNIA! Pintilii a recuperat un balon în jumătatea adversară, după care i-a pasat lui Stanciu. Mijlocașul lui Anderlecht a oferit o diagonală, în dreapta, lui Hanca, dinamovistul a preluat, a făcut un dribling, după care a trimis spre colțul lung, foarte aproape de bara din dreapta porții.

Min. 19 - GOOOL CHILE: 0-2, VALENCIA! Altă fază în care apărarea noastră a fost făcută KO. Vargas a preluat superb, în careul nostru, sub ”protecția” lui Ganea, care s-a dus târziu la marcaj, acesta i-a pasat în lateral lui Valencia, iar atacantul care evoluează în Chile, la Palestino, a trimis lejer în plasă, printre picioarele lui Pantilimon.

Min. 13 - OCAZIE ROMÂNIA! Stanciu a executat bine o lovirută liberă, de la peste 25 de metri, a centrat în fața porții, de unde Andone a deviat subtil, dar mingea s-a scurs pe lângă bara din dreapta porții.

Min. 10 - OCAZIE CHILE! Chilienii au făcut presing în jumătatea noastră, aproape de jumătatea terenului, Alexis Sanchez a preluat, după care a luat o fază pe cont propriu și a încercat să finalizeze cu un lob peste Pantilimon, portarul de 203 cm! Mingea a trecut puțin peste transversală, astfel că tricolorii au scăpat fără gol primit.

Min. 8 - GOOOL CHILE: 0-1, VARGAS! Golgheterul sud-americanilor la ultimele două ediții ale Cupei Americii, pe care Chile le-a câștigat, a deschis scorul. Alexis Sanchez a controlat foarte bine balonul, pe care l-a trimis printre picioarele lui Pintilii, la marginea careului de 16 metri, după care Vargas, din poziție centrală, a reluat din prima, pe colțul scurt, fără nicio șansă pentru Pantilimon.

Min. 6 - Prima acțiune de atac a tricolorilor. Mai întâi, Florin Andone a intrat în careu, dar centrarea sa a fost deviată în corner. Apoi, Răzvan Marin a centrat bine de pe dreapta, Hanca a deviat subtil cu călcâiul, dar nici Florin Andone și nici Stancu n-au reușit să trimită în plasă. Faza a continuat și Ganea a șutat, pe lângă

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut tricolorilor.

ECHIPELE DE START:

România (4-2-3-1): 1. Costel Pantilimon - 2. Romario Benzar, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 3. Alin Toşca, 21. Cristian Ganea - 8. Mihai Pintilii, 18. Răzvan Marin - 20. Sergiu Hanca, 23. Nicolae Stanciu, 19. Bogdan Stancu - 9. Florin Andone
Selecţioner: Christoph Daum.

Rezerve: 12. Silviu Lung jr, 16. Florin Niţă - 4. Florin Gardoş, 5. Dorin Rotariu, 7. Alex Chipciu, 10. Gheorghe Grozav, 11. Andrei Ivan, 13. Alex Băluţă, 14. Iasmin Latovlevici, 15. Bogdan Ţîru, 17. Eric Bicfalvi, 22. Cristian Săpunaru.

Chile (4-2-3-1): 23. Johnny Herrera - 2. Eugenio Mena, 3. Enzo Roco, 17. Gary Medel (căpitan), 13. Paulo Diaz - 20. Charles Aranguiz, 21. Marcelo Diaz - 7. Alexis Sanchez, 14. Felipe Gutierrez, 19. Leonardo Valencia - 11. Eduardo Vargas
Selecţioner: Juan Antonio Pizzi

Rezerve: 12. Christopher Toselli - 4. Mauricio Isla, 5. Francisco Silva, 6. Jose Pedro Fuenzalida, 8. Arturo Vidal, 9. Angelo Sagal, 15. Jean Beausejour, 16. Martin Rodriguez, 18. Gonzalo Jara, 22. Edson Puch, 25. Guillermo Maripan, 26. Cesar Pinares.

Etichete: sapunaru , daum , romania chile


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de Est e provocatoare
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de Est e provocatoare

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Romania v Colombia - International Friendly
Denis Drăguș are preț! Belgienii au anunțat câte milioane de euro vrea Standard Liege

Șucu s-a ținut de cuvânt! Merge alături de galerie la meciul cu Craiova: ”Echipa are nevoie de noi!”
BUCURESTI - SUPERLIGA - ETAPA 5 - RAPID BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI - 13 AUG 2023
Varga l-a vândut pe Krasniqi la Rapid cu 1.000.000€, deși avea ofertă de 5 ori mai mare! Acum, a tras concluziile
sucu varga
Foto A cumpărat bolidul făcut praf de un fotbalist și nu s-a lăsat până nu l-a făcut ca nou
12
Citește și
”Ce v-a spus Săpunaru înainte de meci?”. Paul Iacob a surprins pe toată lumea după Rapid - FCSB 4-0
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Florin Manea a spus lucrurilor pe nume, după ce Edi Iordănescu l-a schimbat pe Radu Drăgușin la pauză
manea_dragusin
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Italienii au văzut prestația lui Dennis Man din amicalul contra Columbiei și au dat verdictul
FOTBAL:ROMANIA-IRLANDA DE NORD, AMICAL (22.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit